donderdag 28 oktober 2021

Alles over Altena

Medailleregen voor Andelo

6 juli 2013 (door WoudrichemNet)

ANDEL - Zaterdag 22 juni was de laatste wedstrijd van het seizoen voor de turnsters van gymvereniging Andelo. Alle leden van de selectie namen deel aan deze Individuele Rayonkampioenschappen die werden gehouden in de Develhal in Zwijndrecht.

's Ochtends begonnen de allerjongsten hun wedstrijd. Er werd geturnd in de categorieën Benjamin D2 en Instap D2. Deborah den Hartog liet zien een goede balkturnster te zijn. Met een 12.000 was zij de beste op dit toestel. Deze mooie prestatie zorgde ervoor dat Deborah op het podium mocht plaatsnemen en de bronzen medaille in ontvangst mocht nemen.
 
Ook Rosalie 't Lam en Jenna Kant turnden gedreven. Jenna behaalde een 14.100 op sprong, wat uitzonderlijk hoog is. Zij had haar sprong bijna perfect uitgevoerd. Rosalie wist te verbazen op vloer waar zij een nette oefening liet zien. Beide turnsters lieten wat steken vallen op hun laatste toestel, balk. Echter lagen de totaalscores van de andere drie toestellen zo hoog, dat dit geen daling in het klassement veroorzaakte. Rosalie werd beloond met een zilveren medaille en Jenna mocht plaatsnemen op het hoogste podium.
 
Arabier
In de middag was het de beurt aan de overige turnsters. Hier liet Esra Kostense in niveau 9 prachtige oefeningen zien. Voor het eerst sprong zij haar arabier flikflak op een wedstrijd en dat werd beloond. Ook op brug turnde zij naar de eerste plaats met een 13.900. Esra behaalde met ruim een punt voorsprong op de rest de gouden medaille. Ook Femke ter Schure werd beloond voor haar prestaties in de keuze oefenstof op niveau 8. Zij werd hier vierde en kreeg door het grote deelnemersveld ook een medaille omgehangen.

Lees meer over:

gymnastiekvereniging Andelo
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.