zondag 7 augustus 2022

Alles over Altena

Renovatie geeft stijl en kleur aan de Gherstkamp in Rijswijk

19 juni 2013 (door WoudrichemNet)

RIJSWIJK - In opdracht van Woonlinie wordt de buitenzijde van 42 woningen aan de Gherstkamp in Rijswijk volledig gerenoveerd. Gelijktijdig worden de uit 1964 daterende woningen volledig geïsoleerd en qua aanzicht esthetisch aangepast. De aanpassingen geven extra stijl en kleur aan de woningen. In het kader van duurzaamheid heeft Woonlinie als pilot bewoners ook de mogelijkheid gegeven om de woning te laten voorzien van zonnepanelen.

Het totale project wordt uitgevoerd door BM onderhoud & renovatie uit Hardinxveld-Giessendam. De renovatie omvat het vervangen van de schoorstenen, de daken en het gevelvoegwerk van de woningen en bergingen. Daarnaast worden ook de gevelkozijnen vervangen, inclusief ramen en
deuren, die volledig worden voorzien van HR++ isolatieglas. In het kader van de energielabeling worden de daken en de gevels voorzien van isolatie.

Naast de standaard renovatiewerkzaamheden worden bij de woningen ook een aantal elementen esthetisch aangepast. Zo varieert per woonblok van drie woningen de kleur van de dakpannen en krijgen de eindwoningen dakoverstekken. De voorzijde van de woningen worden uitgerust met fraaie
bakgoten, een verticale vin (staande koker) tussen de kozijnen en een luifel boven de voordeur.
Daarnaast wordt ook de kleurstelling aangepast. De Gherstkamp heeft daarmee een fraaie, kleurrijke uitstraling gekregen. Een hele verbetering ten opzichte van het oude aanzicht. De renovatie is voor zowel Woonlinie als BM onderhoud & renovatie een omvangrijk project waarvan het prachtige
eindresultaat bij de eerste woningen inmiddels zichtbaar is. De werkzaamheden startten in maart. Naar verwachting is het totale project rond de bouwvakvakantie afgerond.

Pilot zonnepanelen
Bij Woonlinie staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Vandaar dat ze bij dit renovatieproject een pilot uitvoeren met zonnepanelen. Bewoners van de oneven huisnummers konden ervoor kiezen om, met een geringe aanpassing van de huurprijs, zonnepanelen te laten aanbrengen brengen op het dak aan de achterkant van de woning, voor duurzame opwekking van elektra. Van dit aanbod heeft een aantal bewoners gebruik gemaakt. Deze week zijn door Alm Duurzaam uit Rijswijk de zonnepanelen aangebracht. Voor de bewoners het begin van een aanmerkelijke besparing op de energiekosten en voor Woonlinie een pilot, die bij volgende renovatieprojecten zeker een vervolg zal krijgen.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.