zondag 7 augustus 2022

Alles over Altena

De Bergsche Maas vist magertjes

17 juni 2013 (door AalburgNet)

AALBURG - Op zaterdag 15 juni werd de koppelmarathon gervist aan de Zwaansheuvel door Hengelvereniging de Bergsche Maas. Die dag wer er gevist van 9.00 tot 14.00 uur.

De inschrijving gebeurde aan de Broekse vijver. Aansluitend werden de visstekjes getrokken en ging het gezelschap naar de stekjes die Hans en Cor hadden uitgezet.

Iedereen zocht zijn stekje en maatje op en bracht zijn visgerei in orde. Om 9.00 uur klonk het startsignaal waarna de dobbers te water gingen. Er werd  driftig gevoerd werd in de hoop dat er wat gevangen zou worden. Om 12.00 uur werd een pauze ingelast want er was een versnapering door Berna geregeld in de vorm van een broodje hamburger. Die werd met smaak opgegeten.

Baarsjes
Het weer was bewolkt met een buitje regen en voor de rest zonneschijn bij 18 graden. Om 14.00 uur klonk het eindsignaal, werd het visgerei opgeruimd in afwachting van de wegers.  

Er werden tijdens deze marathon maar 24 visjes gevangen: allemaal baarsjes. De prijsuitreiking vond plaats in ons clubhuis café t’ Zwaantje in  Genderen. Daar werden we voorzien van een hapje en een drankje waarna Lena de uitslag bekent maakte en de prijzen  in de vorm van een kippakket uitreikte.

De uitslag is als volgt:

1e   Z. van der Stelt met H. Weck                      350 gram
2e   H. Bouman met R. Minkels                        180 gram.
3e   T. van der Kolk met J. van Ballegooyen      30 gram.
4e   C. Lobregt met W. van der Kolk                      0 gram.
5e   L. van Berkel met J. Treffers                            0 gram.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.