vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Sanne van de Pol en Lukas Schmidt clubkampioenen Biesboschzwemmers

17 juni 2013 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Een van de laatste wedstrijden van het seizoen zijn de clubkampioenschappen in Werkina. Dit jaar deden 50 zwemmers mee, waarvan er bijna 20 streden om de titel zomerkampioen. Deze zwemmers zijn geboren in 2000 en eerder en kwamen drie keer aan de start. De jongere zwemmers zwommen twee afstanden. Sanne van de Pol en Lukas Schmidt werden de zomerkampioenen en daarnaast ook nog de clubkampioenen van het seizoen 2012-2013.

Op basis van de inschrijvingen zou de strijd bij de dames gaan tussen Sanne van de Pol, Jade Groeneveld en Tonny Methorst. Na de drie afstanden zwemmen bleek Sanne te sterk te zijn voor de nummer twee Jade. Op de derde eindigde niet Tonny, maar Redine van Breugel. Voor Sanne waren er geen persoonlijke records, terwijl Jade haar tijden op de 100 vrije slag en wisselslag wel wist aan te scherpen. Voor Redine waren er drie persoonlijke records, namelijk op de 50 vlinderslag, 100 vrije – en wisselslag. De titel van seizoenskampioen was ook voor Sanne aangezien ze afgelopen winter ook al de beste was.

Heren
Bij de heren zou de strijd gaan tussen Lukas, Thomas Zielhorst en Erik Drewes. Op basis van de inschrijvingen zou Thomas met een klein verschil gaan winnen, maar tijdens de wedstrijd wist Lukas betere tijden te noteren waardoor hij tot kampioen werd uitgeroepen. Erik werd op een ruime afstand derde bij de heren, maar had een grote voorsprong op de nummer vier. Geen van de heren wist een persoonlijk record te noteren, maar Lukas bleef het dichtst bij zijn beste tijden. Lukas wist net als Sanne ook de titel van seizoenskampioen te veroveren.

Op de 100 schoolslag verraste Xander Korsman met een clubrecord. Het oude clubrecord werd na heel veel jaren uit de boeken gezwommen. Xander verbeterde hiermee het oudste clubrecord bij de Biesboschzwemmers op de valreep, volgend seizoen komt Xander namelijk in een oudere categorie uit.

Simon Schmidt en Julia Verhoeven waren de beste na 50 schoolslag en 100 vrije slag. Simon werd gevolgd door Leendert Paans en Thijmen Welten, terwijl Julia Ilse van de Pol en Femke Golverdingen wist voor te blijven. Op de schoolslag maakte zowel Simon als Julia een duidelijk verschil.

Meisjes
Bij de 8 en 9 jarigen ging het goud bij de meisjes naar Maud de Visser voor Chimène Huisman en Frederique Levering. Bij de jongens werd de top drie gevormd door Corniek van Breugel, Bas voor den Dag en Jan-Bart Verheij.

De allerkleinsten van de vereniging zwom een baan schoolslag en vrije slag en zij deden dit niet onverdienstelijk. Bij de jongens ging het goud mee met Martijn Paans voor Levi Slingerland en Jurrian Verheij en bij de meisjes werd de top drie gevormd door Marieke Ruijtenberg, Romee van Rossem en Mathilde Verheij.

Famile
Het laatste onderdeel van de middag was de familie-estafette en dit werd een spannende wedstrijd die in de laatste 5 meter in het voordeel van de familie Schmidt werd beslist door Lukas. Chantal Paans zorgde ervoor dat zij, haar zusje Michelle en vader het zilver kregen en de familie Huisman, bestaande uit Larissa, Chimène en vader Erik, kregen de derde prijs.

Met nog enkele Nederlandse Kampioenschappen zit het seizoen er bijna op voor de Werkendammers. Na de vakantie die begint op 15 juli en eindigt op 11 augustus is de eerste wedstrijd die de Biesboschzwemmers organiseren een open water wedstrijd in Hank en wel op 14 september.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.