vrijdag 21 januari 2022

Alles over Altena

Liniepad zoekt kunstenaars

17 juni 2013 (door WerkendamNet)

SLEEUWIJK - De organisatie van het Liniepadfestival zoekt voor het evenement op 21 en 22 september kunstenaars die mee willen werken aan de drijvende galerie in de Zevenbansche boezem.

In het water langs de bunkers van het Liniepad en de Uitwijkse en Zandwijkse molen kunnen kunstenaars objecten in het water tonen op een drijvend vlot of vlonder. Met de drijvende galerie krijgt water in de Waterlinie extra aandacht en biedt het bezoekers iets extra’s op hun wandeling langs het Liniepad. Ook andere kunstenaars zijn welkom om mee te werken aan het Liniepadfestival, dat voor de tweede maal wordt gehouden. Naast de drijvende galerie worden tijdens het tweede Liniepadfestival een wensenweb gemaakt en wordt een bunkerbibliotheek ingericht in één van de bunkers langs het Liniepad. Na de succesvolle eerste aflevering in het laatste weekend van september in 2012 is besloten het festival een vervolg te geven.

Genieten
Centraal tijdens het Liniepadfestival staat een deel van het liniepad dat voorjaar 2012 werd geopend en de forten in de regio met elkaar verbindt. Met aandacht voor cultuur, landschap en erfgoed konden bezoekers tijdens het Liniepadfestival genieten van het natuurschoon en verrassende kunst- en cultuuruitingen langs objecten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Enkele voorbeelden zijn de kunstbunker van Ad Dubbeldam, het warme, gebreide jasje voor de vleermuizenbunker en de waterdruppels van Pia Stierman op fort Altena. Het Liniepadfestival sluit aan bij landelijke activiteiten in de Nieuwe Hollandse waterlinie, in het september weekend is het thema ‘Groen en actief’.

Organisatie
De organisatie bestaat voor 2013 uit Marcel Vaandrager, Ton Damen, Daphne van Hekker, Hannie Visser-Kieboom en Ans Kremers. Op zondag 22 september levert de recent opgerichte groep Forttreffelijk een bijdrage aan het festival. Inmiddels heeft de gemeente Werkendam en het TRAB subsidie toegezegd en zal ook Brabants Landschap het festival opnieuw financieel ondersteunen.

Meer informatie of aanmelden voor medewerking aan de drijvende galerie of voor een ander onderdeel kan via hanviskie@gmail.com. (Archieffoto)

Lees meer over:

Sleeuwijk Liniepadfestival
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.