zaterdag 22 januari 2022

Alles over Altena

Kleuters Basisschool Oudendijk vieren kleuterfeest als kunstschilders

17 juni 2013 (door WoudrichemNet)

OUDENDIJK - Groep 1 en 2 van Basisschool Oudendijk vierden afgelopen dinsdag het kleuterfeest. Thema dit jaar: kunstschilders. Wekenlang waren de kleuters bezig met dit aansprekende thema, ze maakten een Mondriaan, herkenden een Rembrandt, maakten zelfportretten en leerden over de verschillende stijlen en maakten veel plezier.

Montmartre
Terwijl de kinderen van groep 3 tot en met 8 maandag op schoolkamp gingen, toverden de kleuterjuffen na schooltijd, samen met helpende ouders, het schoolplein om tot Montmartre. Vol met gezellige hoekjes, parasols en daaronder vele schildersezels. Op het schoolplein liep dinsdagmorgen bovendien een verwarde kunstenares: Omassie (zus van Picassie, waarschijnlijk familie van Picasso), ze zocht haar gouden kwast en had deze het laatst gezien op Fort Altena. Met een foto-speurtocht zochten de kleuters op het fort op alle plekken waar ze had geschilderd. Door goed samenwerken werd de gouden kwast gevonden en konden ze samen een mooi schilderij maken.

Museum
Terug op school stond een lunch klaar van vierkante, gekleurde boterhammen in Mondriaanstijl. Daarna gingen de kleuters aan de slag met allerlei spelletjes, zoals schilderen met drie knikkers en stoepkrijt-tekenen. De gymzaal werd ingericht als museum waar alle werkjes van de afgelopen periode tentoongesteld waren. Ouders, familie en vrienden werden uitgenodigd met daarbij heuse toegangskaarten die natuurlijk ook bij de toegang gecontroleerd werden door een hardwerkende kleuter.

Lees meer over:

school museum kleuters Oudendijk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.