woensdag 10 augustus 2022

Alles over Altena

Open Coffee Altena boekt recordaantal deelnemers

17 juni 2013 (door WoudrichemNet)

GIESSEN - ALTENA: De netwerkbijeenkomst uitte de verwachting al eerder in de pers: "Open Coffee Altena 9.0 wordt buitengewoon boeiend." Die aanname  werd donderdagmorgen, 6 juni, ruimschoots bewaarheid. Maar liefst 120 ondernemers lieten zich de 'eerlijke' koffie van Wereldwinkel Woudrichem prima smaken en gingen onderwijl voor 'drie tot vijf nieuwe contacten', de trigger die de toegestroomde netwerkers kregen. 120 in getal, hetgeen een record is. Niet eerder was het zo druk. De deelnemers waren natuurlijk afkomstig uit de directe regio (inclusief Gorinchem en Waalwijk), maar kwamen ook uit Spijk, Bussum, Culemborg, Oosterhout, Tilburg en Numansdorp.

En passant werd ook de expositie van Cees Rijnen bewonderd die een deel van zijn werk tussen het fraaie lichtdesign van Quasar Holland had gepositioneerd. Alles gelardeerd met smakelijke cakejes met een hoog high tea-gehalte van Judith van Horssen (Genderen). Kortom, het geheel bleek een prima decor voor bijzondere ontmoetingen te zijn, gezien onderstaande reacties van aanwezige ondernemers.

Schot in de roos
Nieuw was ook de zogenaamde Coffee Swop. Drie ondernemers stelden hun expertise ter beschikking onder het motto: 'Geven is het nieuwe zakendoen.' Zo gaf Quasar Holland een gratis lichtadvies, bood MaxServ een diepgaand SEO-onderzoek aan en kon er op de digitale marktpleinen van Altena Stedennet drie maanden gratis geadverteerd worden. Open Coffee-man Cor Spek nodigde de aanwezigen daarom uit vooral hun visitekaartjes te deponeren in een groot koffieblik waar - willekeurig - drie exemplaren uit werden getrokken. Zou het gratis geschenk niet passend zijn, kon er geruild of weggegeven worden, aldus Spek. Hij legde uit dat de Swop dan ook bedoeld was om nieuwe contacten extra te stimuleren.

Het lichtadvies ging naar Het Oranjehuis in Almkerk, het SEO-advies naar Raaak Personeel in Oosterhout en Pension De Meyerij uit Waalwijk gaat een kwartaal lang adverteren op Aalburg.net. Alles gekregen en zonder kosten.

Het nieuwe concept bleek een schot in de spreekwoordelijke roos. Alfred Vos (Het Oranjehuis) twitterde: 'Als winnaar uit de Coffee SWOP tombola gekomen. Ben trotse eigenaar van een gratis lichtadvies door Quasar Holland.' Tallein ten Kate (De Meyerij) liet weten: 'Hartelijk dank voor de plezierige ontvangst bij Open Coffee in Giessen. Het was voor mij de eerste keer en zeker niet de laatste. We zijn bijzonder ingenomen met onze prijs van een gratis advertentiekwartaal.' Ook Kristel van Velthoven (Raaak Personeel) reageerde verrast en was tevreden met het haar gegunde SEO-advies.

Organisatie
De organisatie van Open Coffee Altena 9.0 lag in handen van Petra Elema Events & Facility uit Woudrichem, de aankleding was van MoMe Productions uit Veen.

Reacties
De redactie noteert onderstaand een bloemlezing uit de binnengekomen reacties via de social media.

- Levenscoach Jos Korthout uit Woudrichem: 'Heel verrast, doordat de koffie ditmaal Fairtrade werd verzorgd door de Wereldwinkel die ook enkele mooie producten presenteerde. Quasar gaf een schitterend visitekaartje af. De organisatie was wederom top. Van een nieuwkomer vernam ik dat de sfeer heel open is, vergeleken met open coffee-initiatieven elders.'

- Ben de Rooy (Top Hovenier) uit Dussen: 'Was weer gezellig vandaag!! Bedankt voor de wederom perfecte organisatie!'

- Henri Verhagen: 'Drukste Open Coffee Altena ooit gehad bij Quasar Holland! Zeer interessante gesprekken gehad! Was weer top!'

- Hannie Visser-Kieboom: 'Waar leggen ze tegenwoordig nog de rode loper voor je uit?'

- Christa Willemsen (IK Styling): 'Open Coffee Altena was netwerken in een prachtomgeving! De armaturen van Quasar Holland in combinatie met artwork van Cees Rijnen. Heb dus weer een succesvolle Open Coffee Altena achter de rug met veel nieuwe inspirerende contacten! Bedankt.'

- Sybille van Gammeren (Ideeënkelder): 'Een zeer geslaagde Open Coffee netwerkochtend gehad bij Quasar. Top organisatie! Bedankt.'

- Mario Kruijsse (Krachtstroom): Inderdaad een grotere opkomst en leuke nieuwe contacten... Wat ook bijzonder postief heeft bijgedragen heeft, is de ruimte die beschikbaar gesteld is door Quasar Holland.'

- Margery Charls (SeniorXpert): 'Geweldige locatie waar wij zeer gastvrij ontvangen werden, leuke kennismaking met Open Coffee Altena waar zeker een vervolg op komt!'

- Nel Venema (Numansdorp): 'Mooi nieuw initiatief met de coffee swop, delen. Je kunt alleen vermenigvuldigen als je eerst deelt.'

Kevermuseum
De volgende editie (10.0) van Open Coffee Altena is in het Kevermuseum De Wolfsburcht in Wijk en Aalburg op 12 september aanstaande.  Aanmelden kan al via: www.ondernemendaltena.nl

(Foto boven Marie-Suzanne Assié / foto links Christa Willemsen)

  • Een uitgebreid fotoverslag van Open Coffee-fotografe Marie-Suzanne Assié volgt...
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.