donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

30e Jaarmarkt Aalburg: één brok gezelligheid

15 juni 2013 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - De sfeer op de 30e Jaarmarkt van Aalburg was grandioos. het bezoekersaantal hoog en de weergoden werkten fantastisch mee. Op één buitje na (in de ochtend) bleef de dag verder stralend mooi en was het echt 'marktweer,' aldus Clown Kees. De ingehuurde grappenmaker opende om 10:00 uur met burgemeester Fons Naterop de jaarmarkt officieel.

Clown Kees had gelijk: 'Als het om twee uur gaat rergenen ben je de mensen kwijt. Dan blijven ze weg. Nu komen ze wel weer terug,' sprak hij tijdens de regenbui, schuilend bij het kraampje van Radio Oké FM. De mix van rommelmarktkramen, ambulante handel, verenigingen, eettentjes, politieke partijen en meer, gaf een gezellige aanblik. De ruim tweehonderd kramen met de witte zeiltjes stonden verspreid over de de Grote Kerkstraat, de Torenstraat en de Bergstraat begon het aan het eind van ochtend toch echt te krioelen van marktgangers. Bij het gemeenthehuis stond het grote podium waar diverse artiesten hun optreden verzorgden. Met het potje bier erbij werd die plek al snel een publiekstrekker. De diskjockeys Patrick en Corné zorgden daar de hele dag voor de muziek. Op het podium optredens van de Zingende Kapsters, Jeroen van Zelst, Rob Zorn, Henk Bernard en als hekkensluiter de hoogelaarsde Jolanda Zoomer. Bij Bakkerij Hardeman was een gezellig terras. Daar traden op Da Capo en het Koperensemble van Oefening & Uitspanning. Kortom, voor ieder wat wils en gezelligheid troef rond de kerk.

Aandacht
Recht tegenover het grote podium bij het gemeentehuis stond de kraam van Radio Oké FM, die vandaaruit steeds reportages verzorgde die live de ether ingingen. Ook Altena Stedennet (de optelsom van de drie digitale marktpleinen Aalburg.net, Werkendam.net en Woudrichem.net) bivakkeerde deze dag gezellig bij het radiostation. Met een groot spandoek aan de achterzijde van de kraam probeerde de redactie de aandacht te vangen (foto) onder het motto: "Zien en gezien worden."

Aandacht was eveneens de hoofdreden van de aanwezigheid van Radio Oké FM. Radiomaker Henri Verhagen: 'Natuurlijk willen wij allereerst een sfeerimpressie geven van de markt door middel van live-interviews, maar we staan er zeker ook om gezien te worden en contacten met onze luisteraars te leggen. Dat lukt best aardig,' De hapjespan met snacks van BBQ Veen, die de marktgangers naar de Oké FM-kraam moest lokken, viel in smakelijke aarde. Toen de bezoekersstroom eenmaal op gang kwam, was de enorme pan snel leeg...

De 30e Jaarmarkt  van Wijk en Aalburg werd georganiseerd door Dorpsvereniging Wijk en Aalburg. Het organiserende team stond onder leiding van Ellen Hus, Carina Timmermans en marktmeester Teus Schreuders.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.