zaterdag 3 december 2022

Alles over Altena

Ondernemend Altena netwerkt op Vliegbasis Volkel

13 juni 2013 (door AalburgNet)

ALTENA - Daags voorafgaand aan de Open Dagen van de Koninklijke Luchtmacht vrijdag, 13 en zaterdag 14 juni toog een grote groep ondernemers uit de regio naar Vliegbasis Volkel voor een werkgevers-/netwerkdag. De meeting was gekoppeld aan de Luchtmachtdagen 201. Deze hebben als thema '100 jaar Militaire luchtvaart (in Nederland): de tijd vliegt.' Getuige de reacties van het gezelschap was de bijeenkomst geslaagd.

In de homebase van 313 Squadron werden de ongeveer 150 genodigden op de vliegbasis met alle egards (en koffie) ontvangen. Aansluitend ging het met een pendeldienst naar de grote VIP-tent aan de zuidzijde van de start- en landingsbaan. Hier stond het officiële programma onder voorzitterschap van generaal-majoor b.d. Henny Melker. Sprekers waren peter Serat, algemeen directeur van Transport en Logsitek Nederland, Raymond Knops (zelf reserve-officier bij de Koninklijke Luchtmacht), CDA-woordvoerder in de Tweede kamer voor Defensie en generaal-majoor Bart Hoitink, Inspecteur Reservepersoneel Krijgsmacht. Onder het motto 'Reservist in Bedrijf... Baanbrekend'. De sprekers zetten vanuit de eigen discipline hun vise op de  reservisten uit de doeken: het hoe en waarom en vooral de voordelen en de mogelijkheden van reservisten in je (burger) organisatie. Reservisten ziin deeltijd militairen. Dat wil zeggen: door de week heeft de man of vrouw een burgerbaan en (veelal) in het weekend is hij of zij militair. Bij de luchtmacht bijvoorbeeld vormen zij de Groep Luchtmacht Reserve (GLR).

Naast het beroeps- en burgerpersoneel werken er bij de krijgsmacht ongeveer 6.000 reservisten. Dat zijn gewone burgers, met doorgaans een civiele baan in het bedrijfsleven of bij de overheid, die zich voor kortere of langere tijd als militair inzetten. De aanwezige werkgevers werden geinformeerd over de voordelen die reservisten hun werkgever kunnen bieden. Door de opleiding, training en inzet ontwikkelt de reservist belangrijke karaktereigenschappen en vaardigheden. Voorbeelden hiervan zijn: leidinggeven en ontvangen, loyaliteit, hoge stressbestendigheid en ruime mate van flexibiliteit.

Demonstraties
Aansluitend aan het ochtendprogramma zaten de aanwezigen buiten op het grote terras prominent eerste rang. Allereerst om de verschillende vliegdemonstraties te aanschouwen van bijvoorbeeld F-16's die, met bulderend geraas van hun naverbranders, diverse rolls maakten of highspeed overkwamen. De flares en smokewinders maakten het geheel nog interessanter om te zien. Dit team zal vrijdag en zaterdag ongetwijfeld één van de publiektrekkers zijn. Ook was er een spectaculaire demo van De Fecce Tricolore, het Italiaanse stuntteam. Hun formaties en (kleurige) buitelingen waren buitengewoon boeiend. Bij dit alles zaten de ondermers uit Altena en omgeving zoals gezegd dus eerste klas. Tussendoor was er een smakelijke lunch en een riante gelegenheid om te netwerken. Dat gebeurde volop: kontakten werden gelegd, gesprekken gevoerd en verwisselden visitekaartjes van eigenaar.

Het bezoek van de Altena-ondernemers aan de basis werd geinitieerd door LinkedIn Groep Ondernemend Altena. Onlangs gingen ondernemers in dit verband ook varen met zeilklipper Hoop op Zegen. Ook Open Coffee Altena is een initiatief van de LinkedIn-groep.

(Foto's Altena Stedennet)

Ondernemend Altena op Vliegbasis Volkel

 

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.