donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Dokter Tinus gaat naar België

13 juni 2013 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - In Nederland wordt vanaf augustus de twwede reeks van dokter Tinus op tv uitgezonden. De serie die opgenomen wordt in Woudrichem (Wourkum) was vorig jaar een kijkcijferkanon voor SBS6.

Het eerste seizoen is onlangs ook verkocht aan Belgie waar de VTM, Dokter Tinus zal gaan uitzenden. Dit gebeurt wekelijks. Binnenkort dus genieten ook de VTM-kijkers acht weken van het verhaal van vaatchirurg Elsenboch, alias dokter Tinus.

Waar ging de eerste reeks ook alweer over? - Dokter Martinus Elzenbosch is een bekwaam en succesvol vaatchirurg in Amsterdam. Bij één van zijn operaties maakt hij echter een beginnersfout en realiseert hij zich plots dat hij hiermee bepaalt over een mensenleven. Vanaf dat moment kampt dokter Tinus met een fobie voor bloed. Hij verhuist naar Woudrichem (Woerkum), een klein dorpje waar hij alleen zijn tante kent, om daar de huisartsenpraktijk over te nemen van zijn geliefde voorganger. Zijn fobie probeert dokter Tinus uiteraard verborgen te houden voor de inwoners van Woerkum, een hechte gemeenschap die sociaal contact erg belangrijk vindt. Tinus is echter absoluut geen empatisch persoon. Het vergt hem dan ook veel moeite om zich in te burgeren in dit landelijke dorpje. Zijn doktersassitente Kim Franken, een assertieve dame die de hele dag aan de telefoon hangt, maakt meteen duidelijk dat haar baas zich zal moeten aanpassen aan zijn nieuwe werkomgeving. En ook Bert de Groot, de plaatselijke onhandige loodgieter, probeert hem deze wijze boodschap over te brengen, zij het met weinig succes. De enige buurtbewoner die dokter Tinus weet te bekoren, is onderwijzeres Lisa de Graaf. Maar hoe lang kan dokter Tinus het als dokter uithouden in een dorpje waar amper iemand je waardeert?

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.