donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Paans scoort weer een medaille

12 juni 2013 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - In Oss werden voor zwemmers tussen 8 en 12 jaar de finales van de minioren wedstrijden gehouden. De beste 18 zwemmers per afstand streden om de medailles en namens de Biesboschzwemmers kwamen vier zwemmers aan de start. Bij de jongens Leendert Paans en Simon Schmidt en bij de meisjes Rebecca Branderhorst en Chimène Huisman. Met 14 persoonlijke records, een clubrecord, een medaille en vijf top vijf noteringen was het een heel geslaagd weekend.

Leendert verraste een paar weken geleden met de titel van Brabants Kampioen in het 50 meter bad van Eindhoven. In het 25 meter bad van Oss wist Leendert weer een medaille te veroveren. Leendert moest twee jongens voor zich dulden en kreeg dus brons omgehangen. Op deze afstand zat er geen persoonlijk record in, maar op de 100 vrije slag, 100 schoolslag en 200 wisselslag haalde hij wel diverse seconden van zijn tijden af.

Simon kwam zes keer aan de start en wist op al zijn afstanden een persoonlijk record te zwemmen. Op de rugslag haalde Simon zijn beste prestatie, namelijk vierde. De teleurstelling van het missen van het podium werd verzacht door het clubrecord dat hij wel wist te verbeteren. Op de 100 vrije slag, 100 vlinderslag en 200 wisselslag werd Simon vijfde en op de 100 schoolslag en 400 vrije slag eindigde Simon ook bij de beste 10 jongens.

Rebecca kwam twee keer aan de start en wist op beide afstanden haar persoonlijke records te verbeteren. Op de 100 schoolslag haalde ze ruim een seconde van haar tijd en werd ze vijfde, terwijl op de 100 vrije slag ze vijftiende werd met een persoonlijk record van bijna twee seconden.

Benjamin
De benjamin van het gezelschap, Chimène, kwam op de 100 wisselslag aan de start en wist haar toptijd met ruim vijf seconden aan te scherpen en ze eindigde op een dertiende plaats van de 16 zwemsters.

Voor Simon en Leendert is er nog een kans dat ze eind juni aan de start verschijnen tegen hun leeftijdsgenoten uit Nederland. Als ze bij de beste 24 ingeschreven zwemmers staan mogen ze in Dordrecht hun kunsten vertonen. Het wordt dus enkele weken wachten tot hier meer over bekend is.

Drie starts voor Sanne van de Pol op Nederlandse Kampioenschappen
In Eindhoven heeft Sanne van de Pol deelgenomen aan de Open Nederlandse Kampioenschappen. Tussen de toppers van Nederland kwam Sanne op de 50 en 100 vrije slag en 50 schoolslag aan de start.

Sanne had de pech dat het dit weekend niet lekker ging. Ze wist niet haar tijden te verbeteren al was ze daar op de 50 ‘vrij’ dicht bij. Het halen van startbewijzen voor deze kampioenschappen is al een prestatie op zich.

Werkina
Het komende weekend staan de clubkampioenschappen van de Biesboschzwemmers op het programma. In Werkina komen ruim 50 zwemmers aan de start en strijden daar om de medailles en de titels. Vanaf half 6 gaan de zwemmers diverse keren te water en ongeveer twee uur later is bekend wie de prijzen gewonnen hebben.

Lees meer over:

biesboschzwemmers
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.