woensdag 10 augustus 2022

Alles over Altena

Marianne Vos: 'Het liep voor geen meter'

11 juni 2013 (door AalburgNet)

MEEUWEN / SPANJE - Geen podiumplek in Baskenland voor Marianne Vos. Maar ze maakt zich geen zorgen.

Het is lang geleden, dat Marianne Vos niet op het podium van een internationale etappekoers is geëindigd. In de Emakumeen Euskal Bira was het zondag wel raak. Vos eindigde in de vierdaagse Baskische rittenwedstrijd na een grillige week op de vijfde plaats. Dinsdag won ze nog wel de aan de wedstrijd voorafgaande klassieker Durango-Durango en donderdag de eerste etappe. Maar ook toen voelde ze zich niet geweldig. “Het liep de hele week niet echt op rolletjes en vandaag voelde ik me slecht. Het liep voor geen meter. Maar het gaat wel goed komen”, reageerde ze na de laatste etappe van zondag.

Dinsdag was ze de beste in Durango-Durango, maar daar kondigde zich al aan, dat de wereld- en olympisch kampioene niet in een blakende vorm verkeerde. Bergop moest ze concurrentes laten gaan, terwijl dat eigenlijk haar favoriete terrein is. In Durango maakte ze het verschil nog goed met een razende afdaling naar de finish. In 'Bira' was de eerste dag relatief makkelijk en viel de beslissing in een massasprint. Daarna werd het lastiger.

Bus
Marianne: “Ik voelde me de vorige dagen al niet geweldig en dat is er niet beter op geworden. Zondag liep het helemaal niet. Vooral in het begin van de etappe had ik het slecht zitten. Halverwege de etappe dacht ik even dat ik in een bus achterblijvers was beland en dat was eigenlijk ook zo. Daarna ging het wat beter en kwam ik samen met Sabrina in de derde groep terecht. Uiteindelijk viel de schade toch nog wel mee. Ik ben blij, dat ik de groene trui met succes kon verdedigen en blij, dat ik Sabrina kon helpen tegenwicht te bieden aan Ratto in het duel om de roze trui. Maar meer zat er dit keer gewoon niet in.”

De oorzaken had Marianne net als ploegleider en team-manager Koos Moerenhout snel aangewezen. “Het is de afgelopen weken een beetje af en aan geweest. De overgang naar het mountainbiken is pittig moet ik toegeven. Het hakt er wel in. Mijn protesterende luchtwegen waren een beperkende factor deze week. Daar ben ik nog niet helemaal vanaf.” Maar ze heeft er goede hoop op, dat ze vóór de Nederlandse kampioenschappen en de Giro Donne weer in vorm komt. “Met een klein beetje rust gaat het wel weer goed komen. Nu heb ik even de tijd om wat gas terug te nemen. De motivatie is er zeker niet minder op geworden na deze week.” (RaboSport - Foto Aalburg.net)

Lees meer over:

Marianne vos Meeuwen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.