vrijdag 21 januari 2022

Alles over Altena

Landscouts te water

11 juni 2013 (door WerkendamNet)

SLEEUWIJK - Het was zaterdag schitterend weer. Reden waarom de landscouts van de Altenagroep het water op zochten.

Op het troephuis verzamelen de scouts de noodzakelijke onderdelen voor de bouw van een vlot. Naast tonnen, touwen en pionierpalen zijn dat ook ook zaken als een hockeystick en een toeter. De staf controleert of er voldoende en de juiste spullen mee gaan en transporteert de materialen daarna in de aanhanger naar de put in Uppel. De scouts volgen met de fiets.

Balans
Bij de put wordt een mooi vlot geknoopt en te water gelaten. Na wat oefenen lukt het om voltallig aan boord te komen en wordt voorzichtig de eerste 5 meter afgelegd. Daar werd de balans iets minder en ging het vlot omver. Tijdens de tweede poging ging het al veel beter en kon er verder gevaren worden.

Toen de staf het vlot uit elkaar haalde, vermaakten de scouts zich nog even in en rond het water. Nagenoeg droog vertrok de groep om half 5 weer naar het troephuis. Na het opruimen is het gedaan en vertrekt iedereen naar huis.

Lees meer over:

Sleeuwijk Scouting scouts altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.