vrijdag 21 januari 2022

Alles over Altena

Jeugd Showkorps Wilhelmina eerste in Festivaldivisie

11 juni 2013 (door WerkendamNet)

SLEEUWIJK - Op zaterdag 1 juni jl. nam het Jeugdshowkorps van Wilhelmina deel aan het Nationaal Jeugdfestival te Vlissingen. Tijdens deze wedstrijd presenteerden de leden van het Jeugdshowkorps voor het eerst hun nieuwe show en natuurlijk het nieuwe uniform aan het publiek buiten Sleeuwijk.

Bij het vertrek om 10:00 uur ’s ochtend was het gezellig in de bus, maar dichter bij Vlissingen nam de spanning toe en het volume in de bus af. Dat de jeugdleden met een gezonde spanning naar dit eerste showoptreden buiten Sleeuwijk toe werkten, bleek wel bij het omkleden in inspelen. Daar werden de laatste controles aan het uniform gedaan en door de instructie, bestaande uit Ellen Vos, Maarten van Andel en Henriëtte Segeren, de laatste aanwijzingen gegeven. Kort daarna was het tijd om op te gaan treden, waarbij de speaker het Jeugdshowkorps van Wilhelmina uit Sleeuwijk aankondigde en een vrije interpretatie gaf aan de speakertekst.

Hot
Wat duidelijk werd, is dat het Jeugdshowkorps bestaat uit jongens en meisjes in de leeftijd van 10 tot 15 jaar en dat de show die zij brachten de titel “Classis is hot” mee heeft gekregen. Zoals de titel al doet vermoeden, is de muziek een aaneenschakeling van allerlei fragmenten uit de klassieke muziek, waarbij eeuwenoude melodieën van onder andere Mozart, Edvard Grieg en Offenbach voorbij komen, melodieën die in bijvoorbeeld reclames en computerspelletjes worden gebruikt. Het Jeugdshowkorps liet klassieke tijden dan ook herleven en op wat schoonheidsfoutjes in zowel de uitvoering van de choreografie als de muziek na konden de jeugdleden terugkijken op een geslaagd optreden. Dat werd bij de prijsuitreiking ook wel duidelijk, want de eerste prijs in de festivaldivisie ging mee naar Sleeuwijk.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.