donderdag 28 oktober 2021

Alles over Altena

De Buitenbeentjes halen 18.600 euro op voor Roparun

11 juni 2013 (door WoudrichemNet)

ANDEL - Het Roparunteam De Buitenbeentjes van het Prinsentuin uit Andel hebben in het Pinksterweekend voor de negende keer deelgenomen aan de Roparun. De sponsorloop werd door het team dit jaar voor het eerst afgelegd van Hamburg naar Rotterdam, deze route is sinds 2012 onderdeel van het evenement. Het team haalde na het passeren van de finish € 18.600,- op voor de ondersteuning van kankerpatiënten.

Ook dit jaar verliep het Roparunweekend succesvol. Met uitstekend loopweer (soms wat regen) en een goede sfeer deden De Buitenbeentjes bijna 53 uur (10,71 km/uur) over hun Roparun van ruim 560 kilometer. Het team liep de Roparun voor het eerst vanuit Hamburg, samen met nog 92 andere teams. In totaal deden dit jaar 327 teams mee. Met deze snelheid heeft het team het langst over de Hamburg route gedaan. Op de slotavond van de Roparun, vrijdag 7 juni, werden de Buitenbeentjes gehuldigd voor het team dat het langste genoten had van de Roparun.

Zwaailichten
Ondanks dat de Roparun nog niet zo bekend is in Duitsland zijn de bewoners van de regio’s op en rond de route wel gastvrij en enthousiast. Met name in Delmenhorst, waar het team hun eerste rustplaats had bij een brandweerkazerne, was het op en top geregeld. Bij de doorkomst door Delmenhorst heeft het team begeleiding gekregen van een brandweerauto, met zwaailichten Ook zijn er twee persberichten verschenen  over onze doorkomst door de stad. Gedurende het hele weekend is het team veelvuldig gevolgd door familieleden, collega’s en vrienden via sms, de website en op facebook. Op het stuk tussen Geldermalsen en Alblasserdam zijn vele vrienden, collega’s en familie naar diverse dorpen gekomen om het team aan te moedigen. Uiteindelijk is het team net voor 18.00 gefinisht op de Coolsingel, als het op één na laatste team van de gehele Roparun. Ondanks dat werd er een waar feestje gevierd vanwege deze mooie prestatie.

Acties
Dit seizoen heeft het team weer een aantal succesvolle activiteiten georganiseerd om geld in te zamelen voor het goede doel. De kerstkransenactie in de eerste weken van december bracht ongeveer € 4000 op voor de Roparun, met een collecteactie bij de supermarkt in Veen werd € 900 opgehaald en de jaarlijkse miniroparun op het Prinsentuin leverde dit jaar bijna € 4500 op. Een actie van het Prinsentuin van Cooth in Breda, waar paaseieren werden verkocht door de leerlingen, leverde maar liefst € 7000 op.
Daarnaast is er veel geld binnen gehaald via de club van tien, een particuliere sponsoractie voor familie, vrienden en bekenden en heeft o.a. het ROC West Brabant bijgedragen aan de sponsoring van het team. Inclusief de lotenverkoop van de Roparun heeft het team dit jaar € 18.600 bijgedragen aan de hulp voor kankerpatiënten, een hele mooie bijdrage aan het totaal van de Roparun 2013 van ruim 5,5 miljoen euro.

Ook in natura is er weer goed gesponsord zodat het Roparunweekend vrijwel kosteloos kon worden volbracht. Een groot deel van de levensmiddelen is geleverd door SPAR Van der Schoot uit Andel. Daarnaast sponsoren Bakkerij Schouten uit Andel en de Pannekoekenbakker uit Woudrichem al jaren het team.  Voor het basiskamp werd de grote bus beschikbaar gesteld door Taxi Laponder uit Leerdam en het Prinsentuin uit Andel verzorgde de kleine busjes en veel materiaal. Vanaf deze plaats wil het team dan ook alle sponsors: particulier, materieel en financieel, bedanken voor hun belangrijke bijdrage aan onze Roparun.

In 2014 vindt de Roparun plaats in het Pinksterweekend met de start op zaterdag 7 juni en de finish op maandag 9 juni (tweede Pinksterdag).

Volg het team op: www.debuitenbeentjes.nl
Facebook: www.facebook.com/debuitenbeentjes
Roparun: www.roparun.nl

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.