zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Mogelijk Wifi voor Werkendamse havens

10 juni 2013 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Het landelijk programma Impuls Dynamisch Verkeersmanagement Vaarwegen (IDVV) start een onderzoek maar de mogelijkheden om (onder meer) in de Beatrixhaven en de Biesboschhaven in Werkendam een WiFi-verbinding aan te leggen. Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) gaf op 6 juni tijdens de jaarvergadering van Koninklijke Schuttevaer hiervoor het startsein.

Betrouwbare datacommunicatie op binnenvaartschepen wordt van steeds groter belang. WiFi op ligplaatsen blijkt zeer gewenst te zijn door binnenschippers. Dit biedt schippers de mogelijkheid om tegen geringe vergoeding gebruik te maken van breedband internettoegang op specifieke locaties. Bijvoorbeeld voor het updaten van software programma’s, het downloaden van grote hoeveelheden data en/of audio-/videotoepassingen. De verwachting is dat de eerste WiFi hotspots in september in gebruik zijn.

Ook in de Rotterdamse Maashaven, de Houthaven in Amsterdam, Zeeland Seaports, Zwijndrecht, Bergen op Zoom, Harlingen en Moerdijk worden hotspots gerealiseerd.

Samenwerking
Connekt coördineert, namens Rijkswaterstaat, samen met Bureau Telematica Binnenvaart de uitvoering van de WiFi hotspots. In de uitrol wordt verder samengewerkt met de Nederlandse Vereniging van Binnenhavens, de aangesloten gemeenten en havenbedrijven.

De verbetering van mobiel internet en de aanleg van WiFi hotspots op de hoofdvaarwegen is onderdeel van het programma IDVV. In dit programma werken overheden, vaarwegbeheerders, vervoerders, verladers, havens en terminals samen aan het beter benutten van de vaarwegen. Rijkswaterstaat is initiatiefnemer van dit programma.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.