vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Zonnebloem trekt er op uit

10 juni 2013 (door WerkendamNet)

NIEUWENDIJK - ALMKERK: Afgelopen vrijdag mocht de Zonnebloem afdeling Almkerk en Nieuwendijk genieten van een dagtrip naar Terschuur, het oude ambachten en speelgoedmuseum. Dit arrangement werd vanuit de nationale vereniging  van de Zonnebloem aangeboden.

Bij aankomst in Terschuur stond de koffie met gebak klaar.  Na dit genuttigd te hebben werd rondgekeken tussen alle authentieke spullen die opgesteld stonden. De geschiedenis van toen tot heden was voor velen van de Zonnebloem herkenbaar. Vele herinneringen kwamen bij de deelnemers dan ook boven zoals bv de inrichting maar bovenal de voorwerpen van een oude groentewinkel of apotheek, maar ook gewone gebruiksvoorwerpen als de oude granieten telefoon en de oude colaflesjes.

Na de uitgebreide lunch met eigen gemaakte ouderwetse tomaten-groentesoep hebben de deelnemers nog het speelgoedmuseum bezocht. Daar  r waren het weer de herinneringen aan de Fabeltjeskrant en Bassie en Adriaan die de mensen aan het lachen maakten.

Informatie
Wie informatie over de Zonnebloem afdeling Almkerk en Nieuwendijk, dan kunt u contact opnemen met Jannie Branderhorst, 0183-402545,

Lees meer over:

zonnebloem
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.