woensdag 10 augustus 2022

Alles over Altena

Renzo van Emmerik maakt progressie in SuperCup 600

8 juni 2013 (door AalburgNet)

MEEUWEN - Tijdens de eerste drie races in 2013 op het TT-circuit van Assen heeft Renzo van Emmerik uit Meeuwen op de Suzuki GSX-R600 van het Vetos Bouman Racing Team zich goed ontwikkeld. Tijdens de derde race op 1 juni heeft hij met een vijftiende plek zijn eerste puntje behaald in de SuperCup 600.

Na in de afgelopen twee jaar zijn eerste race ervaringen in de Moriwaki Cup te hebben opgedaan werd dit jaar (mede gesteund door Autobedrijf Bouman uit Meeuwen en JJ Suspension uit Mill) de overstap gemaakt naar deze voor hem nieuwe 600cc raceklasse. Met zestig rijders is er veel animo voor de SuperCup 600 van de OW Cup. Maar tijdens de races kon hij zich telkens bij de snelste veertig kwalificeren, zodat hij in de snellere A-groep mocht starten.

Stap
Tijdens deze eerste races was het voor Renzo nog zoeken naar de juiste lijnen en rempunten en werden er kleine stapjes gemaakt. Maar nadat de wegligging van de Suzuki werd verbeterd door JJ Suspension uit Mill, die de vering hebben aangepast en de motor ook onderhouden, kon hij zijn rondetijd flink verbeteren. Mechanische pech overkwam hem door een gebroken krukas tijdens een trainingsdag op 13 mei. Maar mede dankzij Hoegee Motortechniek uit Giessen, die snel een andere krukas regelde, stond hij 18 mei weer aan de start. Op de kop van het veld moet hij nog toegeven maar er is al veel geleerd door rijder en begeleiders en met dit resultaat zet hij een stap in de goede richting.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.