zaterdag 22 januari 2022

Alles over Altena

Drongelen heeft een dorpsraad

7 juni 2013 (door AalburgNet)

AALBURG - In navolging van de dorpen Eethen, Genderen, Meeuwen en Veen heeft sinds kort ook Drongelen een eigen dorpsraad. Het college van burgemeester en wethouders van Aalburg heeft op donderdag 6 juni jl. een kennismakingsbezoek gebracht aan de dorpsraad in Drongelen. Daar is toen ook het convenant tussen de gemeente en de nieuwe dorpsraad ondertekend. In dit convenant is opgenomen wat de beide partijen van elkaar verwachten.

Het bestuur van de dorpsraad Drongelen bestaat uit: Paul Pijpers (voorzitter, Erik Raadjes (secretaris), Hetty van Schijndel, Hennie Nieuwkoop en Henk van Mersbergen. Het bestuur zal de komende tijd verder uitgebreid worden. De dorpsraad Drongelen heeft inmiddels al ruim 160 leden.

Blij
Burgemeester Fons Naterop zegt blij te zijn dat ook Drongelen nu een dorpsraad heeft die de belangen van de inwoners van dit kerkdorp gaat behartigen. Hij geeft ook aan bijzondere waardering te hebben voor de wijze waarop het bestuur van het dorpshuis Drongelen het dorpshuis nieuw leven heeft ingeblazen. In Drongelen vinden veel nieuwe activiteiten plaats die de saamhorigheid van het dorp zeker ten goede komen.

Na Drongelen krijgt binnenkort ook Babylonienbroek officieel een eigen dorpsraad. Alleen Wijk en Aalburg beschikt dan nog niet over een dorpsraad. Daar wordt later dit jaar aan gewerkt.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.