zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

ChristenUnie vraagt opnieuw aandacht voor eenzaamheid

5 juni 2013 (door AalburgNet)

AALBURG - De Aalburgse gemeenteraad stelde onlangs unaniem de nota gezondheidsbeleid 2013-2016 vast. Bij de opiniërende behandeling in mei heeft ChristenUnie Aalburg het belang van de speerpunten "alcohol, overgewicht en eenzaamheid" onderstreept.

Eenzaamheid verdient volgens de ChristenUnie extra aandacht omdat het vaak de bron is van andere gezondheidsproblemen. Een in veel gevallen onzichtbaar probleem. Het is niet een probleem in de steden, maar komt ook in plattelandsgemeenten voor. Met wegvallende voorzieningen en weinig activiteiten ligt eenzaamheid op de loer.

Hulp
Eenzame mensen hebben vaak meer moeite om zichzelf te redden. Omdat ze niet kunnen terugvallen op mantelzorg, zijn ze eerder aangewezen op professionele hulp. Als ChristenUnie willen we in de gezondheidszorg meer ruimte voor persoonlijke aandacht, moeten gemeenten bij de uitvoering van de Wet Maatschappelijk Ondersteuning (WMO) duidelijk aandacht geven aan eenzaamheid en krijgen verenigingen en kerken een grotere rol in het signaleren van het probleem en bij het bieden van gelegenheid aan eenzamen om nieuwe contacten op te bouwen.

Aandacht
Burgemeester Naterop onderschrijft de zorgen rond eenzaamheid. Via verschillende beleidsvelden zal de gemeente er aandacht aan schenken, o.a. via WMO en het project Samen doen. Afgelopen september bij de vaststelling van het WMO beleid heeft de ChristenUnie ook nadrukkelijk aandacht voor eenzaamheid gevraagd. (ChristenUnie)

Lees meer over:

Christenunie eenzaamheid
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.