zondag 7 augustus 2022

Alles over Altena

Man rijdt tegen been weginspecteur

4 juni 2013 (door WerkendamNet)

HANK - Een 43-jarige inwoner van Nieuwendijk kon zondagmiddag 2 juni 2013 kort voor het middaguur mee naar het politiebureau. De man werd aangehouden op verdenking van (poging tot) zware mishandeling, nadat hij tegen een weginspecteur van Rijkswaterstaat aan was gereden.

De 30-jarige weginspecteur had op de A27 ter hoogte van Hank (rijrichting Oosterhout) gezorgd voor een afzetting bij een verkeersongeval. Ze had daarvoor de rechter rijstrook en de afrit Hank laten voorzien van rode kruizen. Ook had ze gezorgd voor verdrijvingspijlen, had ze haar dienstvoertuig schuin over de afrit geplaatst en verkeerskegels neergezet, zodat duidelijk was dat de rijstroken waren afgesloten (alles conform richtlijnen incidentmanagement).

Knieën
Omdat rond 11.15 uur de incidentafhandeling van het verkeersongeval in de afrondende fase was, begon de vrouw met het weghalen van de verkeerskegels. Conform de richtlijnen haalde ze de kegel die het dichtst bij het incident stond het eerste op en liep vervolgens met haar gezicht naar het naderende verkeer gericht met een kar voor de verkeerskegels terug richting haar dienstvoertuig om de overige kegels op te ruimen. Terwijl de vrouw daarmee bezig was, zag ze dat een personenauto haar naderde over de uitvoegstrook, terwijl die strook op dat moment nog steeds was afgekruist. De man had alle verkeersafzettingen genegeerd en probeerde nu tussen de achterzijde van het dienstvoertuig van de vrouw en de geleiderail door te rijden. De vrouw besloot de man daarop een stopteken te geven. De automobilist zou dit stopteken hebben genegeerd en vervolgens tegen de benen van de weginspecteur aan zijn gereden. Daarna stopte hij, waarna hij door aanwezige politieagenten werd aangehouden. De vrouw raakte lichtgewond aan een knie. Ze deed aangifte tegen de man, een 43-jarige inwoner van Nieuwendijk. Hij heeft op het politiebureau een verklaring afgelegd en is daarna weer in vrijheid gesteld. Hij moet zich te zijner tijd voor de rechter verantwoorden voor het incident.

Ongeval
De vrouw was aan het werk bij een eenzijdig verkeersongeval zonder letsel. Een 36-jarige man uit Oosterhout was door nog onbekende oorzaak met de wielen van zijn auto in de berm naast de linkerrijstrook terecht gekomen. Om de vangrail niet te raken heeft de man naar rechts gestuurd, waarbij hij abrupt naar rechts is geschoten en door het struikgewas is geschoten en naast de afrit Hank tot stilstand is gekomen. De man raakte daarbij gelukkig niet gewond.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.