zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Veka en Deen Shipping tekenen samenwerkingsovereenkomst

29 mei 2013 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - GORINCHEM: Tijdens de tweede dag van de beurs ‘Construction & Shipping Industry’ in Gorinchem hebben VEKA Group en Deen Shipping hun krachtenbundeling bekend gemaakt en werd het product van de samenwerking getoond: een innovatief ontwerp van de eerste LNG binnenvaarttanker. Deze nieuwe tanker heeft een lengte van circa 90 meter en kan 2.250 m2 LNG vervoeren.

Onder de naam VEKA DEEN LNG bundelen twee toonaangevende spelers in de binnenvaart hun krachten en jarenlange ervaring om de smallscale LNG markt te ontwikkelen. Hiermee is een eerste grote stap gezet om het transporteren en bunkeren van LNG via de binnenwateren mogelijk te maken.
 
LNG tanker
Met de bundeling van krachten en ervaring in de scheepsbouw, scheepsvaart en LNG, kijken beide partijen uit naar de start van een succesvolle samenwerking en de bouw van de eerste nieuwe LNG tanker.

Eerder bouwde VEKA Group als eerste Nederlandse werf al een zeegaande LNG tanker die ook op LNG wordt voortgestuwd (Pioneer Knutsen). Deen Shipping heeft als eerst een LNG aangedreven binnenvaarttanker ontwikkeld en in de vaart gebracht (Argonon). (Foto VEKA Group)
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.