zaterdag 22 januari 2022

Alles over Altena

Krijgsgeweld in de Werkendamse raad

28 mei 2013 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Op 14 mei 2013 is de PvdA strijdend ten onder gegaan in de slag om Dussen. Nu de kruitdampen opgetrokken zijn is de situatie duidelijk. Aldus de PvdA in haar jongste nieuwsbrief.

'De katholieken binnen het CDA hebben geen toestemming gekregen hun kerk te redden. De SGP heeft de paapse mis een gevoelige slag toegebracht. Lokaalbelang heeft duidelijk gemaakt dat het niets meer heeft met de naam dorpsbelang. Zij hebben de democratisch gekozen Dussense Dorpsraad een mes in de rug gestoken en wachten nu af of er sprake zal zijn van een doodssteek.

De toekomstvisie van de coalitie voor het centrum van Dussen is helder. Er komt een multifunctionele accommodatie, geflankeerd door twee gebouwen die op termijn geen functie meer hebben. De kans is groot dat deze gebouwen verdwijnen en dat is waar het gaat om de kerk echt zonde.

Bom
Later op de avond van 14 mei legden het CDA en Lokaalbelang nog even achteloos een bom onder het klimaatplan. Het explosief werd aangeboden in de vorm van een motie, waarin gevraagd werd om de ZonWeide ( pv-panelen in veldopstelling) in Hank uit het plan te halen. Nu zijn de plannen voor de ZonWeide al een aantal jaren bekend. Dat geldt ook voor de plaats. Op dit moment wordt de toegewezen grond verpacht. Een bezoek van de huidige pachter bij het CDA heeft er toe geleid dat het CDA in de commissievergadering van 22 april ineens principieel tegen pv-panelen op de grond was. Het probleem is dat, als je het klimaatplan goed leest, duidelijk is dat de doelstelling van 10% duurzame energie in 2020 niet gehaald zal worden zonder projecten als de ZonWeide.

Het afschieten van deze actie door middel van de ingediende motie maakte mij dan ook licht explosief. Gelukkig werd de scherpste kant er afgehaald door het plaatsen van een komma gevolgd door de tekst “tenzij de huidige pachter voldoende gecompenseerd wordt”. De wethouder zag wel mogelijkheden en nam de motie over. Hij zal nu een poging wagen om de bom zonder al te veel schade te ontmantelen.

Vrede
Voorlopig dus weer even vrede, maar wat mij betreft wel een gewapende. Het mag toch niet zo zijn dat in een tijd dat er dagelijks nieuwe records koolstofdioxide in de atmosfeer gemeten worden Werkendam het laat afweten bij een serieuze aanpak om de doelstellingen van het klimaatplan waar te maken.' (PvdA)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.