vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Veel animo Van der Straatenloop

27 mei 2013 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De zesde van der Straatenloop op 5 juni in Werkendam belooft een mooi spektakel te worden. Waren er vorig jaar in totaal 105 voorinschrijvingen nu zijn er al meer dan 120 deelnemers die hebben besloten deel te nemen aan de 5 kilometerloop.

Grote trainingsgroepen uit Hank en Gorinchem komen gezamenlijk naar het pitoreske dorp aan de merwede. Nadat vorig jaar geprobeerd is om op zaterdag de wedstrijd te houden door het centrum van werkendam heeft de organisatie dit jaar besloten terug te gaan naar het oude parcours van 3 ronden met de start en de finish in de Kooi.
Met het beachsportcentrum Copakadijk is er een zeer mooie accommodatie waar vanaf zes uur ingeschreven kan worden en om 19.00 uur vindt de eerste start plaats van de jeugd die een ronde lopen van 480 meter door de kooi en via de sportlaan weer terug. Om 20.00 uur is de start van het hoofdnummer de 5 kilometer loop.

Startschot
De organisatoren hebben een aantal jaren terug gekozen voor deze afstand omdat iedereen dit kan lopen. Zij zijn dan ook zeer blij dat de gemeente Werkendam positief meewerkt waarbij op te merken valt dat wethouder van Sport Peter van Ven ingeschreven heeft en hij heeft nog 6 andere gemeenteraadsleden opgetrommeld mee te lopen met dit mooie evenement. 
Burgemeester Breuer zal het startschot lossen van deze internationale wedstrijd. Meerdere nationaal goede lopers doen mee maar de snelste Werkendammer van 2012, Corne Verhoeven, zal door het hopelijk groot aantal toeschouwers zeer enthousiast aangemoedigd worden. Nadat de lopers klaar zijn, is er vlak voor de prijsuitreiking een mooie demonstratie van de beachvolleyballers van de Kadijk Beach University. Iets wat zeker niet gemist mag worden. 

Voor alle informatie en om je in te schrijven kun je naar de site www.altenaroadcircuit.nl gaan .

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.