vrijdag 21 januari 2022

Alles over Altena

Scouts gaan oostwaarts

27 mei 2013 (door WerkendamNet)

SLEEUWIJK - Buiten in de natuur actief bezig zijn, dat is iets wat een scout graag doet. Zaterdag was hier een ideale gelegenheid voor via de Oostwaardmars. Deze wandeltocht door de Biesbosch en langs de akkerlanden werd gelopen door de welpen, scouts, explorers en blauwe vogels.

Om half 10 moest iedereen zich verzamelen net buiten Nieuwendijk waar de wandeltocht begon. Na de nodige instructies en het uitdelen van een flesje water voor onderweg klonk om 9:41 het startsignaal en ging iedereen op pad. De eerste 500 meter ging over verharde wegen, maar al gauw werd daar vanaf geweken en werd het tijd om de natuur in te gaan. Slingerend langs akkers, over houten loopbruggen, klimmend over hekken en overvarend met een trekpontje werd het een avontuurlijke tocht voor iedereen.
 
Verassing
De speltakken liepen verschillende routes, voor de jonge was er een route uitgezet van 10 kilometer en de oudere liepen een afstand van 25 kilometer. Onderweg waren er diverse pauzeposten uitgezet waar er drinken en eten werd verstrekt om het energielevel op peil te houden. Bij fort Bakkerskil wachtte er een speciale verrassing: ijs! Ondanks dat het niet heel warm weer was ging deze versnapering er zonder problemen in. Ze werden er allemaal stil van voor het eerst van de dag!
 
Voor de speltakken die de 10 kilometer liepen was er onderweg ook nog tijd om het lopen af te wisselen met ontspanning. Tijdens de middagpauze werd er een actief levend stratego gespeeld en bij het eindpunt hadden ze ook nog genoeg energie om een potje fortenroof te spelen. Geïnspireerd door fort Bakkerskil waar ze net op bezoek waren geweest werden er mooie bouwwerken gemaakt, inclusief een zitkamer met stoelen. 
 
Plezier
Om 16:00 was iedereen weer terug op het beginpunt waar er vrolijk nagepraat en uitgerust werd van deze mooie beleving. Zeker een dag waar de Altena Scouts weer met veel plezier op terugkijken.
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.