zondag 7 augustus 2022

Alles over Altena

Brandweer Genderen aan de bak in ABWC-wedstrijd

24 mei 2013 (door AalburgNet)

GENDEREN - Het brandweerteam van Genderen gaat naar Stad aan 't Haringvliet voor de gewestelijke brandweerwedstrijden in de klasse 112. Deze vaardigheidstoetsen worden georganiseerd door het Algemeen Brandweer WedstrijdComité (ABWC), die dit doet voor brandweerkorpsen in heel Nederland. Op 1 juni komt brandweer Genderen uit in een groep van tien teams die onder afkomstig zijn uit Heinenoord, 's Gravenzande en Nieuwerkerk aan den IJssel.

Ploegen die zich voor de gewestelijke klasse 112 plaatsen, spelen eerst de eerste ronde gewestelijke klasse 112.  Deze klasse is thematisch van opzet.  Teams werken aan brandbestrijding met zowel hoge als lage druk (of één daarvan), verlenen hulpverlening, maar ook een chemicaliëninzet behoort tot de mogelijkheden. In principe wordt tijdens de vaardigheidstesten voor één thema gekozen, hoewel een combinatie niet wordt uitgesloten. Ook kan een hulpverleningsvoertuig (HV) of een redvoertuig worden ingezet. Het programma blijft onbekend.

Onbekend
Kortom, brandweer Genderen mag aan de bak in een onbekend oefenscenario. Maar ook in werkelijheid weet je nooit vooraf wat er speelt en zul je daar als proffesionele brandweerman toch op in moeten kunnen spelen. (Foto Aalburg.net)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.