zaterdag 27 november 2021

Alles over Altena

Lars Gerritsen de snelste in Woudrichem

24 mei 2013 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - De jonge Lars Gerritsen van atletiekvereniging Passaat uit Papendrecht was afgelopen donderdag de allersnelste in de stratenloop van Woudrichem.

Nadat bijna 60 jeugddeelnemers hun wedstrijden in de vesting hadden afgewerkt, stonden om 8 uur ruim 100 deelnemers aan de start  van de 8 kilometerwedstrijd. Was het vorig jaar meer dan 30 graden nu is het heel goed loopweer en gelukkig de hele avond droog. D

irect na de start nam master Koos Verweij het voortouw met in zijn kielzog de 19-jarige Gerritsen en Nieuwkerk van het First Runningteam uit Roosendaal. Gerritsen voelde zich de hele wedstrijd zeer sterk en zal zijn vorm over twee weken moeten laten zien als hij een limietpoging doet op de 10 kilometer om zich te kwalificeren voor een Europees jeugdkampioenschap. Na een versnelling in de 5e kilomter wist Lars Gerritsen te finishen in 25.19.

Achter Gerritsen ontstond een mooi duel tussen Nieuwkerk, de meervoudig nationaal triatlon kampioen en topmaster Koos Verweij. Nieuwkerk was iets sneller en finishte als tweede met Verwij er kort achter als winnaar bij de master 35.Bij de master 45 speelde zich een spannend duel af tussen Oosterhouter Rene Stam en Eindhovenaar Peter Mijsberg, waarbij Stam de sterkste was. De snelste regioatleet was Gerard Lensvelt die als derde bij de master 45 op het podium staat. 

Achilespees
Bij de dames vormde zich een mooi duo van Sandra Laros en Ciska Hensen, waarbij helaas halverwege de wedstrijd Larois moest stopen door achillespeesproblemen. Triatlete Cora Vlot *(AV Passaat) eindigde in Woudrichem als derde overall en als eerste bij de categorie V45.
Aan kop van de wedstrijd neem de pupil van Addy Ruiter na 4 kilometer overtuigend de leiding en liep onbedreigd in een zeer soepele stijl naar de overwinning in Woudrichem.

De volgende wedstrijd vindt op 5 juni plaats in Werkendam en voor alle informatie kun je terecht op www.altenaroadcircuit.nl

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.