vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Kinderopvang op de fiets

24 mei 2013 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Vorige week woensdag hield Kinderopvang Woudrichem in het kader van JONGleren een gezellige fietstocht voor ouders en kinderen. Deze fietstocht startte bij de locatie van de kinderopvang aan de Middelvaart 1 waar wijkagent Job van Breugel de kinderen verkeersvoorlichting gaf.

Voor vertrek gaf Van Breugel allerlei tips waar je tijdens het fietsen op moet letten, zoals je plek op de weg, de verlichting van je fiets en de kleding die je draagt.
Vervolgens werden in twee verschillende groepen van (bak)fietsen en wandelaars door de pedagogisch werkers onderweg allerlei verkeerssituaties doorgelicht. De eerdere voorlichting had de kinderen geen windeieren gelegd, zo bleek. Zij wisten al veel te vertellen over de verkeersregels en hoe te handelen in bepaalde situaties. Na een eerder leerzaam bezoek aan pompstation Rotonde aan de overkant van de straat, was het dan ook tijd om het wat verderop te zoeken.

De tocht eindige daarom in de vesting bij Kinderopvang Woudrichem's partner, Hotel Woudrichem. Daar mochten de kinderen hun eigen ijsje maken in de keuken van het hotel. De ouders werden verrast met een stuk pizza en een heerlijk vruchtensapje. Hotel Woudrichem sponsorde deze lekkernijen geheel belangeloos en was daarmee de ideale afsluiter van deze activiteit.

JONGleren
JONGleren is een educatief programma dat organisaties helpt om op structurele wijze invulling te geven aan verkeersvoorlichting voor jonge kinderen. Kinderopvang Woudrichem beschikt over het door JONGleren uitgegeven verkeersveiligheidscertificaat, dat eind vorig jaar op het gemeentehuis aan de kinderopvangorganisatie werd uitgereikt.

Foto's van de fietstocht zijn HIER te vinden

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.