donderdag 20 januari 2022

Alles over Altena

Pruysen Parket legt de lat heel hoog: klanten wonen er wel bij

24 mei 2013 (door WerkendamNet)

DUSSEN - Pruysen Parket. Wie in de regio kent die naam niet? De beste parketlegger van Nederland zetelt immers in Dussen? Enthousiast en gedreven als altijd wil Gerard Pruysen best uitleggen waarom dát predicaat (en méér…) thuishoort in de Werkendamse gemeente langs de N238.

In maart 2011 leverde neef Henk Pruysen opnieuw een prestatie van formaat door Nederlands Kampioen Parketleggen te worden. Al tien jaar lang behoort het sympathieke familiebedrijf tot de beste parketleggers van Nederland. Top drie! Sterker nog, die lauwerenkrans gaat de familie door. Leuk voorbeeld daarvan is Henk die de titel won in de categorie junioren (tot 25 jaar), terwijl zijn oom Erwin (broer van Gerard) die eerder in de seniorencategorie veroverde. Henk nam vorig jaar die prijs weer over van zijn oom Erwin (winnaar 2010). In april 2012 haalde Pruysen opnieuw de fel begeerde bokaal binnen. Tijdens het NK Parketleggen 2013 boekte Henk Pruysen opnieuw een enorm succes en werd hij weer verkozen tot een van de beste parketteurs van Nederland.

De strijd om het Nederlands Kampioenschap is er niet zomaar eentje. De deelnemende teams krijgen drie dagen de tijd om in een gefingeerde huiskamer, met letterlijk allerlei hindernissen (plinten, hoeken, radiatoren, oneffenheden en dergelijke) een strakke, kwaliteitsvloer te leggen. En niet rechttoe rechtaan, maar met motieven zoals lijnen, sterren en meer. Ambachtelijk en creatief dus. Strenge keurmeesters beoordelen de parketteurs op maar liefst veertig punten. Met andere woorden: als het je lukt al tien jaar aaneengesloten in de top drie te zitten, is dat geen sinecure.

Lat
Gerard ziet die titel ook als een erkenning voor het bedrijf en de medewerkers. Dan glimlachend, maar zeker serieus: ‘Een bedrijf runnen is topsport. Wij willen het ook niet voor minder doen. Wij laten zo zien dat wij een uitstekende kwaliteit leveren die niet duur hoeft te zijn. Voor elk budget hebben wij dan ook een vloer. Wij  leggen ons perfectionisme echt in iedere vloer.’ Klantvertrouwen vindt Gerard daarbij heel belangrijk. ‘Om die reden leiden wij onze mensen ook gedegen op. Kijk, wij bestaan inmiddels 25 jaar en hebben in de regio nagenoeg ieder huis al wel een keer gehad. Een vloer die twintig, 25 jaar ligt heeft op een gegeven moment zijn onderhoud nodig. Dat doen wij dan ook.’ Kortom, met Pruysen Parket weten mensen wat zij in huis halen.
Het bedrijf gaat in zijn streven naar perfectie en kwaliteit heel ver. In de rij van predicaten hoort dan ook het label ”groen” thuis. ‘Van het afval van een gelegde vloer krijgen 3.500 gezinnen weer elektriciteit.’ En natuurlijk wordt alleen gewerkt met FSC-gecertificeerd hout, afkomstig uit verantwoord beheerde bossen en wordt er gelet op veilig werken enzovoorts. Zo hóóg legt het bedrijf zijn (parket) lat...

Onverwachte kwaliteit
En alsof die nog niet op “eenzame hoogte” lag, liet neef Henk in maart vorig jaar, samen met zestien andere parketleggers, een vermelding noteren in het Guiness Book of Records en verbeterden zij het wereldrecord parketleggen. Vijftien vierkante meter parket “deed men”  in een tijd van 3 minuten en 28 seconden. Daarmee werd het oude record dat tien jaar lang op naam stond van (zijn ooms) Gerard en Erwin Pruysen maar liefst vijf seconden scherper gesteld.
Gerard ziet al deze dingen echt als kroon op het werk, een schouderklopje voor zijn mensen. ‘Ook al ligt de lat hoog, wij blijven proberen daar toch weer boven uit te komen. Wij willen mensen nu eenmaal de kwaliteit leveren die zij niet verwachten.’
En dat alles voor een betaalbare prijs. Waar vind je dat nog? Antwoord: in Dussen.
(Bij de foto: Gerard trots met de bokaal Nederlands Kampioen Parketleggen - Foto's Werkendam.net)

- Advertorial -

Lees meer over:

Werkendam Pruysen Parket Dussen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.