donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Bibliotheek Altena 50e bieb online

22 mei 2013 (door AalburgNet)

ALTENA - Met het live gaan van de vijftigste Bieb op de WaaS beleeft Bibliotheek Altena vandaag een heugelijke dag. Het digitale systeem, waar de regionale Bieb nu deel van uitmaakt, blijkt in de Nederlandse bibliotheekwereld een groot succes dat vele voordelen biedt.

Ruim een jaar geleden stapten de eerste bibliotheken over op de Website as a Service (WaaS) van Bibliotheek.nl. Voor sommige bibliotheken was dit alleen een andere manier van werken met de website, voor andere bibliotheken een flinke verandering, omdat ook meteen de huisstijl in het pand zelf werd aangepast.

Mijlpaal
Bibliotheek Altena (www.bibliotheekaltena.nl) ging vandaag dus online en is daaarmee de vijftigste biblioteek. De Stichting Bibliotheek.nl laat weten: "Een mooie mijlpaal en aanleiding om Anita Koekkoek, die vanuit haar rol verantwoordelijk is voor de Digitale Bibliotheek bij Bibliotheek Altena, te vragen haar visie te geven op het implementatieproces van de 50e WaaS-site. In het artikel op onze site geeft zij toelichting op de informatie voorafgaande aan de implementatie, hoe de medewerkers de training hebben ervaren en hoe zij creatief zijn omgegaan met hun beperkte budget."

Onder deze link is heen voorbeeld te zien van de 'oude' site en de 'nieuwe' van Bieb Altena onder de WaaS.

Kortom: een felicitatie waard!

Lees meer over:

bibliotheek altena bieb WaaS
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.