zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Werkendammer wint Gedichtenwedstrijd

22 mei 2013 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Werkendammer Marcel Vaandrager heeft meegedaan aan een gedichtenwedstrijd waarbij de eerste prijs je eigen gedicht op de sluisdeuren van de Lingehaven is. Dit gedicht zal ook opgenomen worden in de Poëzieroute van Gorinchem.

De opdracht was om in vier regels een gedicht te maken over ‘25 jaar Lingehaven’. Vaandrager wist de eerste prijs in de wacht te slepen. 'Ik ben de gelukkige winnaar en mijn gedicht zal op zaterdag 25 mei tijdens de Open Havendag Gorinchem om 10.30 uur door de wethouder Arnie Faro worden onthuld. Leuk hè!'

Lingehaven
In 2013 bestaat de Lingehaven 25 jaar als passantenhaven. Na een ingrijpende renovatie heropende in 1988 de Lingehaven. Passanten vinden in de Lingehaven een fantastische plek om met de boot te liggen. Goede havenvoorzieningen en op loopafstand van alle winkels en gezelligheid die de historische binnenstad Gorinchem heeft. Een aanwinst voor de stad en voor recreanten. De finale van dit 25 jarige bestaan als passantenhaven zullen wordt gevierd met een groot Lingehavenconcert. Dit zal plaatsvinden op vrijdag 13 en zaterdag 14 september 2013.

Het winnende gedicht wordt na 25 mei vrijgegeven. (Marcel Vaandrager op archiefbeeld)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.