dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

SGP kiest in accomodatiebeleid

18 mei 2013 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De SGP fractie juicht toe dat er  fors wordt geïnvesteerd  in goede onderwijshuisvesting zodat kinderen de mogelijkheid krijgen om zich goed te kunnen ontwikkelen en ook dat de leefbaarheid in de verschillende kernen bevorderd wordt. In tijden van economische crisis investeert de gemeente Werkendam de komende jaren 24,7 miljoen in verschillende accommodaties.

De SGP fractie staat op het standpunt  dat in Nieuwendijk en Hank de ontwikkelingen rondom Tavenu en het Uivernest volgens plan verlopen en ook volgens gestelde budget. Rondom Sleeuwijk ligt het wat ingewikkelder, zeker met het oog op de verwachte krimp in de toekomst. "Onze fractie steunt  het voorstel van het college (scenario1) om de Bolderik op te knappen en wel te starten met bouw van brede school en daardoor toekomstige ontwikkelingen af te wachten voordat we met betrekking tot bijvoorbeeld sportinvesteringen doen die financieel niet haalbaar blijken te zijn. Het speelt hier ook zeker mee dat op dit moment een onherroepelijk besluit niet nodig is zoals vermeld in het voorstel."

Voor de kern Werkendam ligt er voor de locatie van de Kwinter een prachtig plan op tafel voor een brede school, meetn de partij. Het beste voor alle deelnemende partijen. De grote vraag voor de SGP is: hoe realistisch is dit plan? Hoe staan de betreffend partijen er nu in, zeker de Sigmondschool?
In de beantwoording bleek dat de wethouder nog een laatste gesprek moet voeren met de Sigmondschool om helderheid te krijgen of ze naar de Kwinterlocatie toe willen.

Groenewegenschool
Onze fractie kan zich heel goed vinden in het voorstel om de Akker dicht bij de Groenewegenschool te houden, zeker gezien deze beiden scholen al samenwerken en dit wellicht in de toekomst nog meer zal gaan worden. Ook dat hiermee concept brede school met peuterspeelzaalwerk mogelijk zal worden vinden wij positief. Onze fractie roept de betrokken partijen dan ook op dit voorstel te steunen zodat er zo speodig mogelijk actie ondernomen kan worden, zeker gezien de staat van de huisvesting van het Kompas en de Akker. De SGP spreekt  zorg uit over het niet nieuwbouwen van vier lokalen bij de Ds.Groenewegenschool. De wethouder gaf aan dat hij met de Ds.Groenewegenschool in gesprek is geweest hierover en dat een tijdelijke huisvesting mogelijk zal zijn waar dit nodig is.

MFA
Wat betreft het nieuw te bouwen MFA in Dussen. De SGP kiest duidelijk voor variant C. "Er zijn de afgelopen weken geen nieuwe feiten of omstandigheden naar voren gekomen waardoor wij ons standpunt zullen wijzigen en kiezen wij nog steeds met overtuiging voor variant C.
Wij hebben als fractie benadrukt dat we met volle overtuiging voor variant C kiezen met het vastgestelde budget van 6 miljoen euro en het geplande tijdspad.

Lees meer over:

sgp
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.