vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Goud en brons voor turnsters Andelo

18 mei 2013 (door WoudrichemNet)

ANDEL - Afgelopen zaterdag kwamen zeven turnsters van turnvereniging C.G.V. Andelo uit op de Open Bredase Turn Kampioenschappen. De jonge talenten turnden boven verwachting en maar liefst twee turnsters mochten een medaille mee naar huis nemen.

In de ochtend was het de beurt aan het jongste talent van de selectie. Fern Kant is net hersteld, na ruim twee maanden niet te hebben kunnen turnen, maar zij zette haar beste beentje voor. Ze liet zien dat zij goed mee kan komen met haar leeftijdsgenoten en behaalde dan ook een vierde plaats.
 
Ook Deborah den Hartog, Eline Kanters en Kiara de Kock turnde in de ochtend, maar in een andere categorie. Deborah wist op sprong een tweede plaats te behalen en Kiara behaalde zelfs een 12,000 op balk. Ook Eline behaalde mooie cijfers en wist zelfs te verbazen met een keurige borstwaartsom op brug. Deborah werd uiteindelijk zesde in een groot deelnemersveld. Eline en Kiara behaalden een 16e en 18e plaats.
 
Scores
's Middags mochten de turnsters uit de categorie instap zich bewijzen. Rosalie 't Lam turnde een prima wedstrijd, maar vergat een onderdeel op vloer, wat haar liet zakken in de tussenstand.  Met een prachtige sprong wist zij uiteindelijk haar puntentotaal op te halen en eindigde zij op een zesde plaats. Louise van Drunen turnde haar allereerste individuele wedstrijd bij vereniging Andelo. Dit leverde wel wat spanning op, maar Louise wist zich goed staande te houden. Zij behaalde zelfs een 13,400 op brug en kreeg de bronzen medaille omgehangen.
 
Jenna Kant turnde een zeer strakke wedstrijd. Zij werd op alle toestellen kampioen met scores die allen boven de 13 punten lagen. Jenna mocht dan ook zeer terecht de gouden medaille in ontvangst nemen.

Lees meer over:

Andelo turnen gymnastiek
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.