woensdag 18 mei 2022

Alles over Altena

Netwerken voor Voedselbank slaat aan

16 mei 2013 (door WerkendamNet)

ALTENA - Om 10.00 uur stak Op Hoop van Zegen van wal met aan boord 22 ondernemers uit de wijde regio voor een ochtend netwerken. Maar ook om te varen. Dat laatste voor Voedselbank Altena. Om 12.00 uur keerde de trotse klipper terug aan de kade achter het voetveer bij de Woerkumse vesting.

Reclamemaker Cor Spek van de organiserende LinkedIn Groep Ondernemend Altena heette de aanwezige ondernemers welkom aan boord en legde uit waarom er gevaren werd voor de kinderen van de voedselbank. Het eerste contact met schipper Hans Venema (Zeilcharter Hoekse Waard) dateerde van een Open Cofffee Altena meeting in november vorig jaar. De gedachte om samen een ondernemersmeeting op te zetten in een bijzondere ambiance sloeg bij beiden direct aan. Beide heren zagen ook een meerwaarde. Zowel Venema als Spek wilden het vaarevent gratis aanbieden ('Geven is de nieuwe vorm van zaken doen.'), maar tegelijkertijd iets doen voor een goed doel. Dat doel werd dus Voedselbank Altena. Het 'inscheeptarief' gaat dan ook één op één naar de kindergroep van de voedselbank.

Voedselbank
Daarom werd, gehuld in regenjassen, wetcoats en andere waterwerende kleding, twee uur genoten van water, wind, koffie en boeiende gesprekken aan boord van de fraai getuigde zeilklipper. Nou ja, fraai getuigd... Op de foto in ieder geval. De zeilen konden niet gehesen worden, er was nauwelijks tot geen wind en die heb je toch echt nodig om te zeilen. Dat deerde Ruud Braams (Braams Consult uit Veen) niet. Hij was direct in zijn element als gelegenheidsschipper en stond fier aan het roer de regen trotserend. Want nat was het en koud werd het ook. Braams genoot.
Dat deed ook Woerkums wethouder Renze Bergsma die zich sterk verbonden voelt met ondernemers. 'Als wethouder ben je eigenlijk ook een soort ondernemer. Je bent voortdurend bezig om te initiëren, te investeren en de beste mogelijkheden te onderzoeken in het netwerk dat je hebt.' Dat in combinatie met het goede doel, was voor hem reden genoeg zich in te schepen. Aan boord werd vervolgens het plan gesmeed op een later moment  naar Voedselbank Altena te gaan om het bij elkaar gevaren bedrag te gaan overhandigen. Bergsma reageerde ogenblikelijk met een spontaan 'ja' en zal Spek vergezellen.

Leuk
De crew van Krachtstroom Creatie | Communicatie uit Nieuwendijk genoot van de tocht. Twee van hen zijn raszeilers en begrepen als geen ander dat wind echt nodig is, maar genoten niettemin van de tocht. 'Dit is voor herhaling vatbaar. Moeten we vaker doen,' sprak Hans Verhoeven na afloop. Collega Jacqueline Munnik: 'Wij hebben werk genoeg liggen en hebben het vandaag echt om de vaartocht heen georganiseerd. Zo leuk vinden we het om mee te gaan. We gaan vanavond gewoon een tijdje langer door.'  Kees van Vugt (World Dredgers BV) uit Rijswijk: 'Zeilen in je eigen vaargebied is hartstikke leuk. Ook ik vind goede netwerken belangrijk. Geven is belangrijk. Ik ben graag meegegaan.' Ook Bart Verkade (Waterway Xpert Group) onderschrijft dat: 'Een ontzettend goed initiatief. Mooi dat jullie dit zo allemaal doen' En: 'Stelt de schipper dit allemaal voor niets ter beschikking?' Gerard Pruyssen (Pruyssen Parket uit Dussen) was helemaal in zijn element. 'Juist omdat het in een andere setting is. Dit schip is natuurlijk fantastich!'

Nel Venema, vrouw van schipper Hans, na afloop: 'Het is ons ook goed bevallen. We varen vaker voor het goede doel, dus dat paste prima. Onze ervaring is dat aan boord contacten vaak makkelijker verlopen. Zeker als we op het zeil varen, dan moet er meegewerkt worden en gaan mensen samen aan de slag.' Dat "varen op zeil" wil ondernemend Altena ongetwijfeld wel eens beleven. De contacten liggen er en de spreekwoordelijke brug staat open. (Foto's Woudrichem.net)

Varen met Ondernemend Altena voor De Voedselbank

 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.