woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

SGP stelt artikel 35 vragen over verharding ijsbaan

14 mei 2013 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Enkele jaren geleden is de ijsbaan in Werkendam verhuisd naar de Werkense Polder. Door de ongunstige ligging ten opzichte van de wind duurt het vaak lang voordat het ijs geschikt is om te kunnen schaatsen of dat de kwaliteit van het ijs niet optimaal is. Daarnaast is de parkeerdruk aan de Lange Wiep tijdens voetbalwedstrijden dusdanig hoog dat er gevaarlijke situaties op de rijbaan ontstaan. Dat was en is voor de SGP fractie aanleiding tot het stellen van vragen in het kader van artikel 35 van het reglement van orde via een brief van 2 mei.

Deze vragen worden onderstaand integraal weergegeven.

1. De SGP fractie is van mening dat door het verharden van de ijsbaan drie doelen gediend kunnen worden, namelijk;

a) Een snellere ijsvorming tijdens de winter doordat er een minimum aan water nodig is op een vlakke harde ondergrond, zodat er eerder geschaatst kan worden op kwalitatief beter ijs.
b) In de niet wintermaanden de verharde ijsbaan te gebruiken als parkeerplaats voor bezoekers van voetbalwedstrijden. Het parkeerverbod langs de berm van de Lange Wiep zou dan gehandhaafd kunnen blijven/worden.
c) In de overige perioden de verharde ijsbaan door de jeugd te laten gebruiken als skeelerbaan e.d.

2. Bent u bereidt om met de ijsclub Olympia over bovengenoemd idee in gesprek te gaan? Wanneer kunnen wij de uitslag van deze gesprekken tegemoet zien?

3. Bent u bereidt (indien betrokken partijen er in beginsel ook positief tegenover staan) om de mogelijkheden te onderzoeken de ijsbaan (gedeeltelijk) te voorzien van een (asfalt)verharding? Wanneer kunnen wij een indicatief schetsplan van de mogelijkheden inclusief kostenraming tegemoet zien?

4. Bent u met ons van mening dat realisatie van bovengenoemde een invulling kan geven aan de zeer gewenste verbetering van de verkeersveiligheid tijdens parkeerdruk aan de Lange Wiep?

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.