vrijdag 21 januari 2022

Alles over Altena

Huisbezoek voor ouderen in Werkendam

14 mei 2013 (door WerkendamNet)

WERKENDAM -  In het kader van het project Samen is Wijs bezochten in 2009 vrijwillige ouderenadviseurs bijna zeshonderd 65-plussers bezocht. Het project werd in Werkendam een groot succes. Mensen konden hun verhaal kwijt en vragen werden beantwoord. Menigeen vond op deze manier de weg naar een voor hem of haar passende activiteit en/of voorziening.

Dit succes heeft ervoor gezorgd dat de gemeente de huisbezoeken gaat voortzetten. Daarnaast is Werkendam zeer begaan met het welzijn van de ouderen binnen de gemeente. Men wil dan ook graag weten hoe het nu met de ouderen gaat. Trema Welzijn heeft de opdracht om deze huisbezoeken te verzorgen.

Wensen
De huisbezoeken worden uitgevoerd door de vrijwillig ouderenadviseurs van Trema Welzijn. Het huisbezoek heeft als doel dat ouderen kunnen vertellen over hun huidige leefsituatie, wensen en behoeften. De vrijwillig ouderenadviseur kan informeren en adviseren over passende mogelijkheden die er in uw omgeving zijn om uw leefsituatie te verrijken. Hiervoor is hij of zij ook geschoold.

Na de kernen, Hank, Dussen en Nieuwendijk hebben begin mei de zelfstandig wonende 80 plussers in Sleeuwijk en Werkendam een  brief ontvangen over de huisbezoeken van wethouder Prosman van Werkendam. Via deze brief worden zij geïnformeerd over het doel van de huisbezoeken, de werkwijze en op welke manier ze een huisbezoek kunnen aanvragen. Aan dit huisbezoek zijn geen kosten verbonden. Natuurlijk kunt u ook op een ander moment een huisbezoek aanvragen.

Behoefte
Als er behoefte is aan een huisbezoek, en dat geldt ook voor personen die geen 80-plusser zijn, kan dit altijd aangevraagd worden.
Dat kan door contact op te nemen met het inlooppunt in uw kern of met Simone van Rooij van Trema Welzijn, e-mail: simone.van.rooij@trema.org  of telefonisch 0183 - 40 84 44.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.