zaterdag 22 januari 2022

Alles over Altena

Raymond schouten wint in Hengelo

14 mei 2013 (door WoudrichemNet)

WAARDHUIZEN - Op de Varsselring in het Gelderse Hengelo vond dit weekend de openingsrace plaats voor het Dutch Supersport kampioenschap. Vd Heyden motors/Van Voorden Origineel Opel dealer coureur Raymond Schouten kende een goed weekend, de coureur uit Waardhuizen startte zijn race vanaf pole position en gaf, ondanks een hectische race, deze positie niet meer uit handen en behaalde hiermee zijn eerste overwinning van het seizoen.

Raymond Schouten: “De weersomstandigheden zaten dit weekend niet mee. Ik heb geen een ronde voluit kunnen rijden en dat is eigenlijk best een vreemd gevoel. De eerste kwalificatie training begon droog maar na een paar ronden begon het te regenen, ik had op dat moment de snelste tijd genoteerd en doordat ook de middagtraining nat was pakte ik hierdoor mijn eerste pole position van het seizoen."

Na een redelijk zonnige middag dacht de ploeg van Schouten aan een “droge” race te beginnen, maar net toen we het circuit opreden om op te stellen begon het weer te regenen. Deze zette niet echt door, het bleef bij constant enkele druppels, waardoor de race gewoon van start ging. Schouten ver vervolgt: "Mijn eerste start was niet zo super maar ik kon alsnog als eerste de eerste bocht induiken, al snel werd de wedstrijd afgebroken in verband met meerdere valpartijen en begonnen we tientallen minuten later alsnog aan onze (ingekorte) wedstrijd over negen ronden. Mijn start was nu gelukkig iets beter en ik kon de race op kop beginnen, deze koppositie heb ik niet meer uit handen gegeven tot de race, drie ronden voor het eind, wederom werd afgebroken, dit maal door de sterk doorzettende regen." De eerste overwinning van het seizoen was daarmee een feit.

Pole
Pole position en de overwinning, natuurlijk is Schouten hier erg blij mee. "Mijn door Ahendorp Tuning geprepareerde Yamaha R6 in combinatie met Dunlop banden en K-tech vering was dit weekend perfect en mijn team heeft hard gewerkt, bedankt hiervoor allemaal! Dit smaakt zeker naar meer. Volgend weekend staat de volgende wedstrijd alweer op het programma, ik hoop dat de weersomstandigheden dan meezitten en we kunnen gaan beginnen met echt racen.” (Foto Raymond Schouten)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.