maandag 24 januari 2022

Alles over Altena

Schalken start seizoen op zevende plek

11 mei 2013 (door WerkendamNet)
DUSSEN - Peter Schalken is het nieuwe seizoen in de strijd om het Open Nederlands Kampioenschap (ONK) begonnen met een zevende plaats in de Dutch Superbikes klasse.
 
Op het TT-circuit in Assen zag de coureur van het Amici Hoegee Suzuki Racing Team zijn kansen op een podiumplaats vervliegen vanwege serieuze rugklachten. “Ik heb een chronische ontsteking in mijn rug”, vertelt Schalken. “Daar word ik voor behandeld en dat komt ook zeker goed, maar dit weekend werkte mijn rug gewoon niet mee.”
Een tegenvaller voor de Dussenaar, die zijn zinnen heeft gezet op een top drie in het eindklassement in de Superbikes-klasse. “Dat het een moeilijk weekend zou worden wist ik al, want ik heb in de voorbereiding door allerlei omstandigheden eigenlijk maar anderhalve dag écht gereden. Vrijdag, tijdens de eerste kwalificatie, reden we in de regen en in de kou, geen gemakkelijk begin dus. Zondag reed ik pas voor het eerst op een droge baan.”
 
Balen

De start van de race was niet slecht: Schalken ging als vijfde de eerste bocht in. Tot ongeveer halverwege de race behield hij die positie.  “Toen begon ik steeds meer pijn te krijgen. De mannen vooraan reden voor mij té hard om bij te houden, ik moest gedwongen lossen. Uiteindelijk mag ik gezien alle omstandigheden nog niet klagen met een zevende plaats, maar uit het oogpunt van een sportman is het gewoon flink balen. Over twee weken is de tweede race, in Hengelo. Ik denk er dan gewoon weer te staan en voor het podium te kunnen gaan rijden.”
 
Op www.amiciracing.nl staan uitgebreide verslagen van overige wedstrijden.

Lees meer over:

Races Dussen peter schalken
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.