vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Verkenning dijken door patrouillelopers hoogwater

7 mei 2013 (door WerkendamNet)

REGIO - Van 14 tot 29 mei zullen hoogwaterpatrouilles van Waterschap Rivierenland de dijken in het rivierengebied verkennen. Deze tweejaarlijkse verkenning heeft tot doel de patrouillelopers bekend te maken met alle belangrijke punten langs de rivierdijken die tijdens een hoogwater van belang zijn.

Het gaat dan onder meer om de plekken waar bij hoogwater kwelwater door de dijk sijpelt, om plekken die extra gevoelig zijn voor het langsstromende rivierwater en om betonnen constructies in de dijken. Met deze verkenningen wil het waterschap zorgen voor een verdere professionalisering van de dijkbewakingsorganisatie.

Vrijwillig
De patrouillelopers bij Waterschap Rivierenland zijn deels medewerkers van het waterschap en deels inwoners van het gebied die zich als vrijwillige patrouilleloper hebben aangemeld. In totaal gaat het om 300 personen. Iedere patrouilleloper heeft een eigen stuk dijk, dat hij tijdens periodes van hoogwater goed in de gaten moet houden. Dan is het goed wanneer de patrouilleloper op voorhand weet waar in ‘zijn' stuk dijk de plekken zitten die extra toezicht vereisen.

De patrouillelopers van Waterschap Rivierenland, herkenbaar aan de oranje hesjes met het opschrift ‘dijkwacht', zijn van 14 tot 29 mei tussen 19.00 uur en 21.30 uur op de dijken aan te treffen.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.