donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Het is goed shoppen in de Wereldwinkel

4 mei 2013 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Op 5 mei bestaat de Wereldwinkel Woudrichem precies tien jaar. Daarom heeft de winkel de maand mei uitgeroepen tot jubileummaand. Klanten ontvangen dan 10% korting op alle cadeauartikelen (non-food). Dat is mooi met Moederdag en World Fairtrade Day voor de deur, die in hetzelfde weekend vallen.

Op World Fairtrade Day wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor het belang van eerlijke handel voor miljoenen boeren in ontwikkelings-landen. Speciaal voor Moederdag verkoopt de Wereldwinkel in Woudrichem een mooie geschenkdoos met vier heerlijke smaken kruidenthee. Zo genieten alle mama’s in Nederland van een fairtrade verwenmoment en helpen zij de wereld een beetje beter te maken.

Bij aankoop van een foodproduct ontvangen de Wereldwinkelklanten gratis een bundel met tien recepten. De recepten variëren van een shake met mango en sinaasappelsap, een pittige maaltijdsoep met garnalen, een BBQ spies met tortilla’s en tomatenchutney tot een stroopwafeltaartje met citroenkwark.

Fairtrade
De Wereldwinkel is dé fairtrade cadeauwinkel van Nederland. Met de verkoop van fairtrade producten investeert de Wereldwinkel in een leefbare wereld voor iedereen. Elk product uit het assortiment is met zorg en volgens fairtrade criteria geproduceerd en ingekocht. Ondernemers in ontwikkelingslanden krijgen op deze manier toegang tot de Europese markt en daarmee de kans een beter bestaan op te bouwen. De 10.000 vrijwilligers in 271 Wereldwinkels maken hiermee duidelijk dat het in de wereld ook anders kan. Dat armoede wél bestreden kan worden. Koop je een cadeau in één van deze winkels, dan draag je daaraan bij.

Wereldse stand
Tijdens het Festival Weekend in Woudrichem presenteert ook de wereldwinkel zich met een stand op de jaarmarkt.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.