vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Rabobank 7-Dorpenomloop van Aalburg heeft topbezetting

3 mei 2013 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - De zevende Rabobank 7-Dorpenomloop van Aalburg heeft dit jaar vrijwel de complete wereldtop aan de start staan. Dat maakte de organisatie bij een persmoment bekend, waar ook Olympisch en wereldkampioene Marianne Vos bij aanwezig was. Die benadrukte dat dit toch wel een van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen voor haar is.

De wedstrijd die op 25 mei gehouden zal worden heeft deelneemsters uit meer dan twintig landen en zestien buitenlandse ploegen aan de start staan. Daarbij een aantal nationale selecties, maar ook topploegen zoals Rabobank Liv/Giant, Argos Shimano, Boels Dolmans Cycling Team, Team Sengers, Lotto Belisol, Greenedge en nog een groot aantal topploegen waaronder voor het eerst drie ploegen uit Italië. Naast Marianne Vos starten ook de winnares van vorig jaar Annemiek van Vleuten, Emma Johansson, Loes Gunnewijk, Emma Pooly, Lucy Martin, en het Nederlandse talent Anna van Breggen. Daarnaast is de organisatie heel erg blij met Giorgina Bronzini, deze Italiaanse wist zowel in 2010 als in 2011 Marianne Vos van de wereldtitel af te houden. Bronzini start voor de eerste keer in Wijk en Aalburg. Vorige week versloeg ze Vos nog in tijdens de sprint bij een wedstrijd in Luxemburg.

Samenwerking
De Rabobank 7-Dorpenomloop van Aalburg gaat dit jaar voor het eerst een samenwerking aan met twee andere wedstrijden. Dat is de Boels Hills Classic die op vrijdag in Sittard verreden wordt en de Belgische klassieker Gooik-Geraardsbergen-Gooik die op zondag verreden zal worden. Er is voor deze drie wedstrijden een punten klassement en een bergklassement. Alleen in Aalburg kunnen geen punten voor het bergklassement gewonnen worden. De drie organisaties hebben er voor gekozen geen algemeen klassement te maken omdat er de wedstrijden zo hun eigen identiteit zullen behouden. Maar de samenwerking betaalt zich nu al uit in het topveld wat zich heeft aangemeld.

Talenten
De organisatie is niet alleen blij met de komst van de wereldtop van het vrouwen wielrennen, maar ook dat de klassieker bij de Nieuwenlingen die ’s morgens verreden wordt weer helemaal vol zit. Maar liefst 176 renners zullen voor hun 90 kilometer van start gaan. En de historie leert dat in Wijk en Aalburg altijd het crème de la crème van deze talenten aan de start staat en dit jaar zal dat niet anders zijn. Er wordt ook veel verwacht van de wedstrijd bij de handbikers want niemand minder dan Laura de Vaan die voor Nederland zilver en brons won bij de Paralympics komt naar Wijk en Aalburg. En daar tussen door kan men nog veel talent bekijken bij de jeugdwedstrijden en de dikke banden wedstrijd. De organisatie is dan ook trots dat ze een dergelijk mooi programma hebben. Niet alleen de wereldtop komt naar Aalburg, maar ook de talenten bij de mannen, veel jeugd en ook mensen met een met een handicap krijgen een podium.

De wedstrijden in Wijk en Aalburg beginnen op 09.30 uur en de finish bij de vrouwen is rond 18.00 uur.

Voor het interview met Marianne Vos klik op: VIDEO

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.