dinsdag 19 oktober 2021

Alles over Altena

Bruisende Aelse dag komt eraan

3 mei 2013 (door WoudrichemNet)

ANDEL - Op 18 mei is er natuurlijk weer de Aelse Dag. Een gevarieerd programma met de jaarmarkt en de kinderrommelmarkt in de ochtend.

Ook de kunstmarkt zal dit jaar niet ontbreken. Kunstenaars uit de streek en enkelen van verder weg tonen hun kunstwerken zoals schilderijen, handgemaakte sieraden, keramiek, textiel- en papierkunst, foto’s en viltwerk. Zeker de moeite waard deze kunstmarkt te bezoeken. Vraag de kunstenaars gerust naar hun werk. Zij vertellen u graag meer over hun passie.

Kleine kinderen kunnen zich vermaken op een springkussen, in een draaimolen en zich laten schminken. De wat oudere jeugd kan Waterbal lopen bij de Romboutstoren. Onze speciale gast is ballonartiest Tijn Mandarijn. Hij maakt in korte tijd van langwerpige ballonnen de mooiste en leukste figuurtjes. Iedereen kan op de foto met de uil van Dennis Baert.

Voor ieder wat
Op het dorpsplein een verzorgen leerlingen van stichting de Vleet uit Woudrichem een demonstratie Break Dance van 10.45 uur tot 11.45 uur. Deze leerlingen uit Woudrichem, Rijswijk, Andel, Sleeuwijk en Werkendam breakdancen inmiddels al drie jaar. Ze hebben al een paar keer optredens gedaan en ook aan wedstrijden deelgenomen. Zo oefenen ze vele dingen van staand dansen naar voetenwerk op de grond tot aan op je hoofd draaien en salto's maken.

Bij de Romboutstoren is de hele dag een demonstratie van prachtige modelbootjes door van MBC-Replica Modelbouwclub Werkendam en live muziek van het inmiddels bekende “Alacarte” op de markt. Bij de Romboutstoren rond half 2 Brabandts Bondt. Vanaf het eind van de middag tot in de late uurtjes volgt nog meer live muziek met Liederenkoor Bekaant Goed, Nederpopkoor A27, het dweilorkest De Slobbers en het Andelse koor Van Alles Wâ. Een hapje (BBQ) en een drankje, ook dat vindt u op de Aelse Dag.

KLIK hier voor het programma...

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.