donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Houthandel Van Loon wint Ondernemersprijs 2013

2 mei 2013 (door AalburgNet)

AALBURG - Tijdens de Informatieve Raadsvergadering van 1 mei jongstleden werd door Yvonne de Brieder, namens de Millenniumwerkgroep, de Ondernemersprijs 2013 uitgereikt aan Houthandel Van Loon uit Wijk en Aalburg. Een prijs om bedrijven en instellingen (nog meer) te stimuleren tot Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Het innovatieve familiebedrijf van Peter en Martijn van Loon zet zijn producten op de markt boorzien van het FSC keurmerk. Voor de aankoop van haar artikelen wordt er jaarlijks gereisd naar Azië, Afrika, en Midden en Noord Europa om te beoordelen of hier de manier van werken ook past in de duurzaamheidsgedachte van deze houthandel.
Daarnaast wordt via een gedegen controlesysteem met strenge normen er dagelijks kwaliteitscontroles uitgevoerd. Het bedrijf is zeer actief met duurzaamheid, het verkrijgen van de nodige certificaten hiervoor en met goede doelen.
Met het credo: Houthandel van Loon: “Een duurzaam begrip” mag de onderneming dan ook een voorbeeld zijn voor veel ondernemers in de gemeente Aalburg. Redenen voor de Millenniumwerkgroep om Houthandel van Loon de prijs van de meest duurzaame onderneming 2013 toe te kennen.

Ondernemersprijs
In 2009 besloot de gemeente Aalburg zich uit te roepen tot de 146e Millennium gemeente van Nederland. In verband hiermee werd een Millenniumwerkgroep in het leven geroepen die uitvoering geeft aan de drie gekozen doelstellingen namelijk: jongens en meisjes gaan naar school, duurzaam leefmilieu en eerlijke handel. Diverse activiteiten werden al rondom deze doelen door de Millenniumwerkgroep georganiseerd.
Om uitvoering te geven aan het doel duurzaam leefmilieu is vanaf 2012 een Ondernemersprijs in het leven geroepen. Voornamelijk staan hierbij de onderdelen People, Planet en Profit centraal.

Jaarlijks vestigt de werkgroep met het toekennen van deze prijs, de nodige aandacht op dit onderwerp. Uit alle ontvangen nominaties wordt een bedrijf die zich op duurzaamheid heeft onderscheiden hiermee bijzonder gewaardeerd. Nadat in 2012 voor de eerste maal deze prijs werd uitgereikt heeft de werkgroep ook voor 2013, na rijp beraad, de Ondernemersprijs 2013 toegekend. (Vader en zoon Van Loon - Foto gemeente Aalburg)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.