maandag 15 augustus 2022

Alles over Altena

Rietbrand aan de Kurenpolderweg

2 mei 2013 (door WerkendamNet)

HANK - Woensdagmiddag woedde een stevige brand aan de Kurenpolderweg. Onder code geel werd om 15.30 een brandalarm uitgegeven. Door de harde wind en de droge grond verspreidde het vuur zich razendsnel. Daardoor brande een stevig stuk (geschat wordt een kleine hectare: 300x25 meter) van het daar groeiende riet weg.

Er waren meerdere brandhaarden die rond 16.30 uur door de brandweer onder controle waren. Hierop werd het sein brandmeester gegeven. Bij de bestrijding werden drie blusvoertuigen en een blusboot ingeschakeld.

Onderzoek
Persoonlijke ongelukken hebben zich, voor zover bekend, niet voorgedaan. Ook over de oorzaak is niets bekend. Er wordt een onderzoek ingesteld.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.