Saturday 18 September 2021

Alles over Altena

Drie WK punten voor De Waal in GP Valkenswaard

1 mei 2013 (door AalburgNet)

VEEN - Micha Boy de Waal van het HSF Logistics Motorsport Team heeft bij de Nederlanse Grand Prix MX2 in Valkenswaard drie WK punten weten te scoren. In de eerste manche kon de rijder uit Veen niet in zijn ritme komen in de beginfase en kwam uiteindelijk niet verder dan een vierentwintigste plaats. In de tweede manche vocht hij de hele wedstrijd mooie duels uit en legde na een sterk gereden wedstrijd beslag op een achttiende plaats.

In de eerste  manche MX2 pakte Micha Boy een hele goede start maar helaas kon hij in de beginfase niet lekker in zijn ritme komen. Dit had tot gevolg dat hij verschillende plaatsen prijs moest geven en terug viel naar een achtentwintigste plaats. Na een aantal ronden begon het beter te gaan en de rijder uit Veen probeerde terug te komen. Dit viel niet mee maar toch wist hij gedurende de wedstrijd vier plaatsen winst te boeken en kwam op een vierentwintigste plaats over de finish.

Druk
Gebrand om het in de tweede manche beter te doen stond Micha Boy achter het starthek voor de tweede manche. Opnieuw wist hij een hele goede start te pakken en lange tijd reed hij in een groepje vanaf de zestiende plaats. Gedurende de wedstrijd viel hij terug naar een zeventiende plaats en hield hier lange tijd op stand. Met nog twee ronden te gaan begon Brian Bogers de druk op te voeren. Micha Boy gaf alles wat hij in zich had maar werd helaas gepasseerd en kwam na een mooie wedstrijd op een achttiende plaats over de finish. Hiermee scoorde de rijder uit Veen drie WK punten en dit zijn er twee meer dan vorig jaar het geval was.

In het dagklassement eindigde Micha Boy op een vierentwintigste plaats. Over drie weken staat voor het HSF Logistics Motorsport Team de derde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap MX2 op het programma in Gemert.

Lees meer over:

veen micha boy de waal
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.