Thursday 23 September 2021

Alles over Altena

Netwerken (met coffee) blijft een feest...

1 mei 2013 (door AalburgNet)

VEEN - De achtste aflevering van Open Coffee Altena bij Radio Oké FM kan worden bijgeschreven als succesvol. Opnieuw een prachtig aantal (90) ondernemers kwam in Veen bij elkaar voor een ochtend ontmoeten, kennis en contacten delen. Opnieuw waren er mensen 'voor het eerst.'

Dat 'voor het eerst' was te zien aan een zoekende houding, maar al vrij snel werd men opgenomen in de kring van Coffee-gangers en werden visitekaartjes gewisseld. Ook werden her en der agenda's getrokken en afspraken gemaakt. Kortom: Open Coffee Altena in optima forma. Anders gezegd: netwerken werkt. Gastheer Oké FM verzorgde een aantal mini-workshops radiomaken, voor velen een eye-opener. Gezien het aantal sessies dat de radiomakers verzorgden zijn veel van de aanwezige netwerkers in de studio 'upstairs' geweest.

Alfred van Mameren draaide een boeiende, alswel een even interessante elevator pitch. Van Mameren (Alliantiemakelaar Biesbosch, provincie Noord Brabant) hield een negentig secondenbetoog over duurzaam procesmanagement met als oogmerk mensen en belangen met elkaar te verbinden. Het strakke verhaal ging over contacten leggen met overheid, ondernemers, onderwijs en omgeving om te komen tot goede ideeën en projecten die het wonen, werken, recreëren en (be)leven in de Biesbosch-regio beter of aantrekkelijker zouden kunnen maken. Aansluitend, en dat was nieuw, ging Van Mameren rond en deelde aan de Coffee-gangers een flyer uit een een leuk 'speel-hebbedingetje' om de connectie (los) te maken. Die actie werd breed gewaardeerd.

Twee netwerkkansen
De ruimten beneden in het pand aan de Kortakker in Veen waren goed gevuld. Welgeteld 91 mensen (Open Coffee Altena tikt iedereen af bij binnenkomst) waren op het coffee-event afgekomen. Met arretjescake en ander 'lekker spul' van Broodkunst uit Wijk en Aalburg en Illy koffie uit 's Gravendeel kon er prima worden ge(net)werkt. MoMe Productions uit Veen zorgde voor de aankleding tot en met de rode loper bij de voordeur aan toe die de gasten uitnodigend binnen leidde...
Open Coffee Altena Initiator Cor Spek triggerde zijn gehoor bij aanvang nog met twee netwerkevents die op stapel staan. Het (self!) zeilevent op 16 mei a.b. van de Klipper Hoop op Zegen ('varen voor de kids van de Voedselbank') vanuit Woudrichem, alsook de netwerkdag op Vliegbasis Volkel (bij Uden) waar LinkedIn Groep Ondernemend Altena te gast is bij de Koninklijke Luchtmacht. Op deze werkgeversdag worden 200 ondernemers/beslissers verwacht.

Voor beide evenementen is nog plaats. Wie (gratis) mee wil, klikt op DEZE link waaronder alle bijzonderheden staan opgenomen.

Reacties
Tryntsje van Vessem (Bieb Altena) stuurde een tweet de virtuele ether in: 'Coffee Altena 8.0 en nog steeds nieuwe contacten! Netwerken bij Oké FM met een goed ge-olied (radio)programma!'
Wijnand van der Hoeven (Logistiek Advies) meldde via LinkedIn: 'Onverwachte elevator pitch bij Oke FM voor sociale media marketing. Netwerken is net werken tijdens Open Coffee. Opvallend veel vrouwen op de Open Coffee. Doel 3 tot 5 nieuwe contacten eigenlijk al wel gelukt.''
Gaby van der Kruit (tekstschrijver) noteerde: 'Heerlijke arretjescake bij de koffie vanochtend! Ook leuke gesprekken gevoerd, nieuwe contacten gelegd en gezellig bijgekletst tijdens Open Coffee Altena bij gastheer Oké FM.'
Vermetten Accountancy uit Gilze-Rijen liet weten: 'Het was weer een fijne editie van de open coffee! Leuk om te gast te zijn bij Oké FM! Coffee Altena bedankt!'
Petra Elema (evenementenorganisatiebureau) wist: 'Gastvrije en productieve ochtend bij Oke FM en Coffee Altena. Bedankt.'
Christa Willemsen (IK Styling) tot slot twitterde: 'Weer nieuwe contacten tijdens Coffee Altena. Wederom een fijne editie en dit keer te gast bij Oké FM.'

Radio Oké FM publiceerde inmiddels ook een artikel over Open Coffee Altena 8.0: klik hier...

NB: De eerstvolgende Open Coffee Altena - editie 9.0 - is in Giessen bij Quasar Holland op 06 juni aanstaande.
Aanmelden kan al via www.ondernemendaltena.nl

  • Onderstaand een fotoimpressie van onze Open Coffee-fotograaf Marie-Suzanne Assié uit Gorinchem.

Open Coffee Altena 8.0 in Veen

 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.