maandag 24 januari 2022

Alles over Altena

Bewonersgesprekken Molenwiek afgerond

29 april 2013 (door WerkendamNet)

DUSSEN - De afgelopen twee weken bezochten medewerkers van Woonlinie de 22 bewoners van Steunpunt De Molenwiek in Dussen. De bewoners van dit complex verhuizen medio 2014 naar het nieuwe wooncomplex met zorg aan de Munsterkerk, een straat verderop.
 
De verhuizing is niet niks; immers de meeste bewoners zijn al behoorlijk op leeftijd (80+) en wonen vaak al lange tijd in het huidige gebouw. Veel aandacht en persoonlijke begeleiding vinden we daarom heel belangrijk.

Alle bezochte bewoners hebben inmiddels een nieuw plekje gekozen in het toekomstige gebouw. De langst wonende bewoner mocht als eerste kiezen. Deze manier van het verdelen van de woningen hebben de bewoners zelf voorgesteld. Nu heeft men de komende periode de tijd om te wennen aan de toekomstige nieuwe buren en om na te denken over de inrichting van hun nieuwe woning.

Volgend jaar
In het najaar starten nieuwe gesprekken. Dan gaan we dieper inzoomen op de ondersteuning bij de fysieke verhuizing volgend jaar. Samen met bewoners bereiden we de verhuizing voor. Woonlinie: 'We bieden ondersteuning door samen met het Regelloket inrichtingspakketten samen te stellen. Denk hierbij aan het vooraf realiseren van wandbekleding, maar ook raam- en vloerbekleding. Heeft een bewoner geen of weinig hulp, dan regelen we ook een verhuisbedrijf.'

Lees meer over:

Dussen verhuizing Molenwiek
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.