woensdag 26 januari 2022

Alles over Altena

Werkzaamheden Noordwaard vorderen gestaag

27 april 2013 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Bij het Biesboschmuseum zijn de werkzaamheden in de Noordwaard nu duidelijk zichtbaar. Aan de noordzijde van het museum is het Gat van Lijnoorden ontgrond en is een deel van de Pannekoek ontgraven. Aan de zuidkant is men volop bezig met het winnen van zand. Dit wordt met schepen naar de Nerzienweg gevaren en zal worden gebruikt voor de aan te leggen terpen.

In Lijnoorden is een zandbaan gemaakt om bodemproeven te doen en vervolgens grondwinning mogelijk te maken. Ook is men bezig met de aanleg van de funderingen van de omleiding die straks nodig is als de bruggen bij het museum gebouwd gaan worden.
Op de Bandijk is na Fort Steurgat een omleiding ingesteld via tijdelijke wegen. Inmiddels is de eerste grond verwijderd op de plaats waar de eerste bruggen moet komen.

Er wordt op dit moment hard gewerkt aan een nieuwe website van de Combinatie Noordwaard. De bedoeling is dat deze dan gebruiksvriendelijker zal zijn. Op een interactieve kaart van de polders is straks te zien welke werkzaamheden wanneer in welk gebied [gaan] plaatsvinden. Begin mei wordt begonnen met het verwijderen van de fietsbrug bij de polder Maltha. Dit heeft consequenties voor zowel de wandelaars als de fietsers. (Foto Biesbosch Museum)

www.combinatie-noordwaard.nl 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.