donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Rijkswaterstaat kiest KPN voor verbetering mobiel internet binnenvaart

25 april 2013 (door WerkendamNet)

REGIO BINNENVAART - Rijkswaterstaat gaat in zee met KPN om de kwaliteit van het 3G netwerk op vaarwegen te verbeteren. Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) maakte in september 2012 bekend 2,5 miljoen euro te investeren in de verbetering van mobiel internet (3G en WiFi) voor de binnenvaart. “Betere toegang tot internet biedt binnenvaartschippers de kans meer en sneller digitale informatie uit te wisselen, zoals meldingen over de lading en de reis, adviezen over wachttijden, drukte bij knelpunten en last-minute afspraken over laden en lossen. Het verbetert de concurrentiepositie van de sector”, stelt Schultz.

De plannen maken onderdeel uit van het programma Impuls Dynamisch Verkeersmanagement Vaarwegen (IDVV) van Rijkswaterstaat. KPN heeft de aanbesteding gewonnen en gaat de komende maanden aan de slag om de kwaliteit en de ontvangst op de Nederlandse hoofdvaarwegen te verbeteren.

Verbeteringen 3G netwerk
Met de verbetering van mobiel internet stimuleert de overheid de toenemende rol van de binnenvaart in de doorvoer van goederen naar het achterland. Hiervoor worden op 27 punten langs de vaarwegen verbeteringen in het 3G netwerk aangebracht, o.a. door het bijplaatsen van 3G zendmasten. In een komende aanbesteding wordt de focus gelegd op het uitrusten van een aantal lig- en rustplaatsen met WiFi hotspots.

KPN heeft met deze opdracht de mogelijkheid gekregen om specifiek voor de binnenvaartschippers haar netwerk aanzienlijk te verbeteren. (Foto Werkendam.net - Biesboschhaven)

Lees meer over:

internet mobiel kpn
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.