woensdag 10 augustus 2022

Alles over Altena

Marianne wint ook cross country MTB wedstrijd

22 april 2013 (door AalburgNet)

USA / MEEUWEN -  Woensdag was ze voor de vijfde keer de beste op de Muur van Huy in de Waalse Pijl en een paar dagen later wint Marianne Vos in Californië twee mountainbike-wedstrijden op rij. In de Sea Otter Classic, een vermaarde wedstrijd in Monterey, boekte ze vrijdag en zaterdag haar zesde en zevende zege op rij in die discipline. Na twee nationale wedstrijden in Nieuwkuijk en Norg stond in Californië net als eerder dit seizoen op Cyprus een sterk veld klaar, maar Vos was ze tweemaal de baas.

Op Cyprus, bij haar debuut als professional in het mountainbike, werd Vos in de openende tijdrit nog tweede, maar daarna won ze wel een korte cross en een cross country, plus het eindklassement. In Monterey was Vos vrijdagavond, iets meer dan 48 uur na de triomf op de weg in Wallonië de beste in de shorttrak van de tweedaagse. Ze bleef de Tsjechische Amerikaanse Katerina Nash, ook bekend van het veldrijden, en de Deense Annika Langvad voor. De verschillen waren niet groot.

Dat was zaterdagmiddag in de cross country wel het geval. Vos dicteerde samen met de Deense nummer drie van vrijdagavond de koers. De twee reden ver weg van de concurrentie en in de finale was het Vos die weer toesloeg. Ze finishte met negen seconden voorsprong op haar Deense concurrente. De nummer drie, de Canadese Catherine Pendrell, kwam op bijna twee minuten over de streep. Katerina Nash moest zelfs vier minuten toegeven. (Rabo Sport)

 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.